Balatoni nyaraló - videóklipp

2014. április 23. 08:14 - balaton | peti

Cimbaliband2.jpg

A Pharell Williams - Happy című számához készült balatoni videoklipet a múlt héten osztottam meg Veletek, most azonban újabb zenei csemegével állok elő. Egészen frissen találtam a Cimbaliband Balatoni nyaraló című számát, amely kifejezetten szeretett tavunkhoz íródott. Az együttesről annyit érdemes tudni, hogy Unger Balázs népzenész formációja, 2013-ban a Petőfi Rádió is felfedezte őket, s ezen számuk a legfrissebb, Vidámpark című albumukon szerepel.

 

Bár zeneileg egy nagyon kellemes alkotásról van szó, fiatalos, lendületes és könnyed, mint egy nyári strandolós hétvége, a klippel és a dal szövegével szemben is vannak ellenérzéseim. Leginkább a "retró-életérzés" felemlegetése nem tetszik, mert a trabantos - csíkos kempingfoteles - zimmer frei-s korszak már régen lezárult, ennek nyomai ma már szerencsére csak elvétve fellelhetők a tónál. Lángosra azért könnyen rábukkanhatunk, sőt, kifejezetten keresett is eme hungarikum, de a jobb helyeken szó sincsen semmiféle olajködről. Vigyázni kell az ilyen kijelentésekkel, mert sajnos még országon belül is sokakban ilyen és ehhez hasonló a tévképzetek élnek a Balatonról mind a mai napig és elhiszik, amit látnak, még akkor is, ha csak egy kis jóízű poénkodásról is van szó.

A számmal először a Budapest Folk Festen találkozhatunk, megnézzük hogyan szól élőben, végső ítéletet csak utána mondok róla.

Szólj hozzá!
Címkék: zene videó klip

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr866043132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása