Index, Buzzfeed, Balaton-felvidék

2014. március 06. 10:14 - balaton | peti

balaton-felv.jpg

Éppen szokásos információgyűjtésemet végeztem az interneten, amikor az alábbi érdekességre leltem. A Buzzfeed, mely állítólag igen népszerű honlap több cikket is közölt Magyarországról. Először a jellegzetes ételeket vette górcső alá, ahol természetesen olyan étkek szerepeltek, mint a lángos, gulyás, halászlé vagy lecsó, de néhány különlegesség is helyet kapott a listán, mint pl. a túró rudi vagy a gesztenyepüré.

A második bejegyzésben, mely kis hazánkról szól 17 különleges helyszínt mutatott be a szerző, mely között megtalálható a budai vár, az aggteleki barlang, a Balaton-felvidék, a nagyobb városok közül Pécs, Debrecen, Esztergom. Érdekes, hogy a felsorolásba bekerült a Sziget fesztivál és a disznóvágás, mint esemény is.

Mindkét cikkel foglalkozott az index is (itt és itt), s ehhez kapcsolódóan megszavaztatta olvasóit is, hogy az ételek illetve a helyszínek közül kinek melyik a kedvence. Az első kategória szorosnak mondható eredményeket hozott, végül a lángos lett a befutó nem sokkal megelőzve a töltött káposztát, de nem maradt le sokkal a halászlé, a gulyás, a palacsinta és a pörkölt sem.

A helyszíneknél sokkal egyértelműbb eredmények születtek: A Balaton-felvidék kétszer annyi szavazatot gyűjtött, mint a 2. helyezett résztvevő (ami ráadásul nem is helyszín, hanem a már említett disznótor lett, ráadásul a következő "igazi" helyszín a szintén Balatonhoz köthető Siófok lett). Úgy gondolom ez azért már jelent valamit, az index olvasótáborát igazán nem lehet megszállott lokálpatriótának nevezni :) Nem tudom a szavazás meddig tart, még nem zárult le, így az eredmények is változhatnak, mindenesetre álljon itt a jelenlegi állás bizonyságul a Balaton-felvidék dicsőségére.

index szavazás.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr355845803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása