Újabb panoptikum Keszthelyen - Matulárium

2014. március 04. 10:41 - balaton | peti

matula.jpg

Nem először szerepel ezen oldal hasábjain Fekete István vagy az ő valamelyik alkotása. Ennek talán az lehet az oka, hogy regényeit előszeretettel olvastam fiatalabb koromban, vadromantikus világában bármikor szívesen elmerültem. Ez a környezet már megelevenedett a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Diás-szigeten található bemutatóhelyén, ahol akár Matula bácsi híres kunyhóját is megtekinthetjük.

2014 nyarán újabb tematikájában hasonló kiállítás nyílik ezúttal Keszthelyen, a sétáló utcában, ahol egy panoptikum keretein belül találkozhatunk a könyv lapjairól elénk lépő szereplőkkel és a csodálatos Nagyberek vidékével. Láthatjuk a halásztanyát nádkunyhóval, készülő halpaprikással, a körülötte forgolódó Matula bácsit, Bütyökkel és Tutajossal, de Csikasz és Bikfic is sem maradhat ki a megformált figurák sorából.

Ezt követően beléphetünk a Fekete István emlékszobába, ahol az író életének jelentősebb eseményeit követhetjük nyomon különböző tárgyi emlékek segítségével, de megismerkedhetünk a korabeli filmgyártás kulisszatitkaival is. További részleteket itt találhattok.

Szólj hozzá!
Címkék: keszthely múzeum

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr855842711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása