Hajó a termés…

2013. október 04. 11:48 - balaton | peti

bor.jpgBadacsonyban már megint kifundáltak valamit. A Badacsonyi Kör elnevezésű kezdetben 5, immáron 6 borászatot magába tömörítő társaság igen fontosnak tartja az összefogást, s ennek újra és újra bizonyítékát is adja.

Tavalyi rendezvényük egy közös szüret volt, melynek keretein belül együtt szedték le egymás szőlőit, hogy abból közös bort készítsenek. A választás természetesen Badacsony ikonikus szőlőfajtájára a kéknyelűre esett.

Idén a musthajó ötletével rukkoltak elő. A Balatonon vitorlázva ismét közös borkészítésbe fogtak, most azonban az olaszrizling került előtérbe, amely hazánk egyik leggyakoribb fajtája, ennek ellenére azonban hírneve nem túl magas. Ezen szeretnének változtatni a Badacsonyi Kör tagjai, hiszen úgy vélik, hogy az olaszrizlingben nagy potenciál rejlik, a legkiválóbb sajtbor lehetne az egész világon.

Nem ez az első kezdeményezés, amely az olaszrizling fontosságát emeli ki, januárban Csopakon a Jásdi pince szervezésében került megrendezésre az Olaszrizling, szerintünk esemény, amely hasonlóan vélekedik erről a szőlőről. Erről készült beszámolónk itt olvasható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr215551254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása