Az év pincészete 2013

2013. szeptember 02. 15:47 - balaton | peti

borcsi.jpg

 
Múlt hét végén átadták az „Év pincészete” díjat az idei nyertesnek, amelyet azok kaphatnak meg, akik adott évben legtöbbet tették a magyar borkultúráért, annak népszerűsítéséért külföldön és belföldön egyaránt. 2013-ban a győztes az IKON pincészet lett.

A dél-balatoni borvidéken található pincészet kevesebb, mint 40 hektáron gazdálkodik, főként cabernet savignon, cabernet franc, merlot, syrah és pinot nior szőlőt találhatunk itt. A terület már korábban is e nemes gyümölcsnek adott otthont, sokáig a tihanyi apátság birtokai húzódtak itt.

Néhány évvel ezelőtt épült fel az IKON pincészet Konyári János vezetésével, akit 2008-ban az „Év bortermelőjének” is megválasztottak. A 2007-ben felépült birtok célkitűzései között nemcsak a kiváló minőségű bortermelés szerepel, hanem a turisztikai ágazathoz való monél szorosabb kötődés is, ennek érdekében számos rendezvénynek ad otthont a helyszín csodálatos balatoni panorámával emelve az események színvonalát.

komment
Címkék: bor díj pincészet

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr485489306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása