Dalí a tengerentúlról

2013. július 23. 08:10 - Balaton régió

Kulturális csemege vár a Balatontól nem messze, Várpalotán! A világhírű katalán-spanyol művész, Salvador Dalí alkotásaiból nyílt kiállítás a Thury-várban, és az egész nyáron át nyitva tartó tárlaton a szürrealista festészet kiemelkedő alakjának irodalmi alkotásokhoz készült illusztrációit és egyedi műveit is megismerhetjük. A tárlaton bemutatott 24 alkotást Dante Isteni színjátéka és Lewis Carrol Alice Csodaországban című meséje ihlette, de a mester egyedi műveiből többek között a híres Don Qujiote című alkotása is látható.
dali_plakat3 (1).jpg
Dalí a provokáció mai napig is rendkívül népszerű alakja nagy és mélybelátó művész volt, aki igazi XX. századi attitűddel élt és alkotott. Abszurd és szürreális művei bárhol a világon vonzzák a különleges művészi élményre vágyó közönséget. A rézkarcokból és litográfiákból álló műveket a New Yorkban élő és a Manhattan Art and Antique Center tulajdonosa, Csikós-Nagy Zsuzsa műgyűjtő, képzőművész kölcsönözte a kiállításra. A tárlat egy sorozat folytatása, tavaly Vasarely bemutató volt, jövőre Picasso, majd Chagall műveiből terveznek kiállítást a Thury-várban a szervezők.
A kiállítás a Thury-vár Márvány-termében 2013. szeptember 8-ig látogatható!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr485426288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása