Ilyen volt: Harley Davidson Open Road Fest

2013. június 10. 12:28 - balaton | peti

harley_1.jpg

Idén először voltam ott Alsóörsön a Harley Davidson Open Road Fest-en. Engem annyira nem vonz a motorok világa, hogy „kötelező program” legyen a rendezvény látogatása, de ez évben úgy alakult, hogy a Balaton régió képviseletében tiszteletemet tettem az Európa kemping melletti területen.

A lelkesedésemet fokozta, hogy végre megérkezett a jó idő, napsütés és 25 fok körüli hőmérséklet várta a motorosokat. Már szerdán bejártuk a helyszínt, de ekkor még hatalmas vendégseregnek nyoma sem volt, mindenhol az utolsó simításokat végezték. Csütörtökön kezdtek szállingózni az első látogatók, de a korábbi évekkel ellentétben az első nap mintha kissé visszafogott lett volna az érkezők száma. Ettől függetlenül már ezen a napon is jó hangulat uralkodott a rendezvény területén, alkalomhoz illő zene és az elmaradhatatlan motorbőgés.

Pénteken már teljesen más képet mutatott a helyszín: benépesültek a sátorhelyek, egyre több és szebb kétkerekű csodát lehetett megtekinteni. Ekkor már vettem a bátorságot, hogy kicsit körbenézzek, milyen programokkal is találkozhat az ember egy ilyen helyen. Ami feltűnt, hogy a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a közlekedés-oktatásra és baleset-megelőzésre, ami egy ilyen fesztivál esetében kifejezetten szerencsés. Baleset- és közlekedési szimulátorok, reflextesztek és „részeg szemüveg” várta a vállalkozóbb szelleműeket, de lehetett kerékcserét is gyakorolni és motort tisztíttatni csinos lányokkal is a megfelelő sátorban. Ügyességünket a Szerencsejáték Zrt. standján lehetett kamatoztatni, egykezes feladatok formájában (melltartó kikapcsolása egy kézzel (sajnos csak próbababán), cipőfűző bekötése szintén egy kézzel), míg az erősebbek szkander versenyen mérkőzhettek meg egymással.

Délután vezetéstechnikai oktatás, kaszkadőrshow, valamint trial- és parkour bemutató színesítette a programot. Koraestétől már koncertek is szórakoztatták a nagyérdeműt, de ennek csúcspontja harley.jpgegyértelműen az esti Tankcsapda koncert volt, a debreceni srácok ismét megmutatták, miért ők az egyik legnépszerűbb rockbanda magyarországon.

A szombati nap volt a fesztivál csúcspontja, ennek megfelelően ekkor látogattak ki legtöbben. Déltől kezdődött a motoros felvonulás, melynek során rengeteg kétkerekű verődött össze, hogy egy közös túrát tegyenek Alsóörs és Tihany között. A menetben számos érdekes és lélegzetelállító gépcsodával lehetett találkozni, de a sofőrök között is akadtak különleges arcok. Délután a korábbi nap programjai ismétlődtek meg annyi különbséggel, hogy érezhetően sokkal komolyabb, bevállalósabb műsort adtak elő mind a kaszkardőrök, mind pedig a trial-osok.

A koncertprogram ezen a napon többek között Magna Cum Laude, Uriah Heep és Zorall volt, de külön szeretném megemlíteni az Anna and the Barbies-t, akik a korai időpont ellenére, nem kifejezetten saját célközönségük előtt olyan fergeteges hangulatot varázsoltak a rock arénába, hogy azt bármelyik együttes megirigyelhette volna. Az est fénypontja a nyereményjáték-sorsolás volt, melynek során gazdára talált egy vadonatúj Harley Davidson.

Megtapasztalva a hangulatot már értem, hogy miért érkeznek messzi tájakról, országokat keresztülmotorozva a résztvevők, s egyáltalán nem lennék meglepve, ha jövőre újra részese lennék ennek a színes forgatagnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr35353843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása