Évadnyitó vitorlásverseny Balatonfüreden

2013. május 03. 11:06 - balaton | peti

Tolnay kép.jpgMájus 5-én, szombaton rendezi a Balatonfüredi Yacht Club évadnyitó túraversenyét. A két évvel ezelőtt alapított verseny a kétszeres csillaghajó-olimpikon Tolnay Kálmán László emléke előtt tiszteleg, akit Kékszalag győzelmével és számos bajnoki címével az egyesület legeredményesebb sportolójaként ismertünk.

Az idei évben is a verseny újra május első hétvégéjére esik, de ezúttal vasárnap kerül lebonyolításra.A 2012. évben 32 hajó kapott kedvet a keleti medencében kijelölt, Balatonfüred-Paloznak-Siófok-Tihany-Balatonfüred útvonalat követő, közel 25 kilométeres túra teljesítéséhez.

A Tolnay Kálmán László Emlékverseny díjkiosztóját követően kerül sor Bujtor István bronzszobrának avatására is a Vitorlás téren.  A május 5-én, a színész 71. születésnapja alkalmából avatandó köztéri alkotás várhatóan a város egyik új turisztikai látványossága lesz, érdekessége, hogy a művész arra törekedett, hogy kontaktusba is lehessen kerülni a szoborral. A bronzszobor Bujtor Istvánt egy balatoni vörös kőből készült hajótöredékben ülve ábrázolja. Az ember nagyságúnál valamivel nagyobb alkotást a móló előtt, amennyire csak lehet, közel a Balatonhoz állítják majd fel. Bujtor István 2007-től egészen a 2009-ben bekövetkezett haláláig a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója volt, a város tavaly posztumusz Kiss Ernő-díjat  adományozott számára, amelyet az Anna-bálon felesége vehetett át.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr445263585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása