Balatoni bort a Balaton partra!

2013. április 15. 15:03 - balaton | peti

bor.jpgBalatoni bort a Balaton partra! szlogennel hirdetett kampányt a két legismertebb badacsonyi és Balaton-felvidéki borászszervezet. Azt szeretnék elérni, hogy a Balaton-parti éttermek, szállodák főként helyi borokat kínáljanak.

A Badacsonyi Kör (Istvándy Gergely, Kardos Gábor, Laposa Bence, Szeremley László és Váli Péter) és a VSOP Balaton-felvidék (Villa Tolnay, Sabar Borház, Orbán Pincészet, Pálffy pince) azt tűzte ki célul, hogy - akárcsak Európa vezető borvidékein - a Balaton melletti vendéglátóhelyeken is szinte csak helyi borokat lehessen kapni, mert véleményük szerint az adott tájegységre jellemző gasztronómia a helyi borokkal kiegészülve nyújt igazán teljes élményt.

A Badacsonyi Kör egyfajta borműhely: legfontosabb célja, hogy Badacsony megtalálhassa helyét a hazai és nemzetközi borvidékek között. Abban kérik a Balaton környéki vendéglátószakma segítségét, hogy részesítsék pozitív diszkriminációban a balatoni borokat és a helyi alapanyagokból készült ételeket. Ez lenne az első lépés ahhoz, hogy magasabb szintre emeljék a Balatoni vendéglátást.

A magasabb, minőségi borkultúra a rendszerváltást követően először más borvidékeken jelent meg, Badacsonyban és a Balaton-felvidéken csak az elmúlt években történt meg a szemléletváltás. Mostanra azonban kialakultak a borfogyasztási szokások a Balaton-parton, és a korábban jobban bevezetett borokhoz ragaszkodnak a vendégek. Új akciójukkal - amelyhez gasztronómiai partnereik is vannak - ezeket a szokásokat szeretnék megváltoztatni, és a helyi kínálatban hangsúlyosabban megjeleníteni a balatoni borokat. A minőségi fejlesztés nem csupán pénz kérdése: nem kerül több pénzbe odafigyelni arra, hogy a balatoni borokra és halakra épüljön a tóparti vendéglátás kínálata.

A Balatoni bort a Balaton-partra! akcióprogram keretében a nyolc borászat saját kapcsolatrendszerén keresztül következetes kommunikáció és rendezvények útján, illetve közös ajánlatokkal igyekszik minél több Balaton-parti hotelt és vendéglátóhelyet megnyerni az ügynek.

komment
Címkék: bor Badacsony

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr395226592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása