Egy jóízű kaland a Vulkánok Völgyében

2013. március 20. 09:56 - balaton | peti

borbarangolás.jpg

Február 9-én immáron hetedszer indult útjára Badacsonyban a Borbarangolás elnevezésű rendezvénysorozat, melynek keretein belül június végéig minden hétvégén más-más borosgazda látja vendégül a térségbe érkező kirándulókat.

Az évek múlásával a kezdeményezés igen szép sikereket mondhat magáénak, elég ha megemlítjük, hogy kezdetben 10 pincészet részvételével zajlott a rendezvény, idén ez a szám már a duplájára emelkedett. Azt is érdemes megjegyezni, hogy kezdetben elsősorban szakmai körökben mutatkozott nagyobb érdeklődés a kóstolók iránt, mára azonban egyre többen kötik össze a borvacsorákat többnapos kirándulással.

A nyitva tartó pincék között vannak kicsik és nagyok, régiek és újak egyaránt. A borászatok és vendéglők heti turnusokban váltják egymást, szombat esténként pedig az éppen soros borosgazda ínyenc borvacsorájával várja a borbarátokat. Ilyenkor a térség szállásadói kedvező árakkal és csomagajánlatokkal várják a megszállni vágyó vendégeket.

Egyedülálló a badacsonyi régiójáró busz is, amely pünkösdtől szeptember végéig szállítja a kóstolni vágyókat pincészettől pincészetig, így nincsen szükség autóra, bátran meg lehet ízlelni a finomabbnál finomabb borokat, mégis lehetőség van az egész régió megismerésére.

E példás kistérségi összefogás gyümölcse a Bortriatlon rendezvénysorozat is, mely az évek óta nagy sikernek örvendő Kéknyelű Virágzás Ünnepe (június 8-9.) mellett magában foglalja a Szürkebarát Túrát (május 4-5.) és a Rizling Vakációt (július 6-7.). Ezen események alkalmával minden résztvevő pince, sok-sok különleges borral, játékkal és egyéb meglepetéssel várja a borkedvelő vendégeket.

Bővebb információ és részletes program a Borbarangolásról, valamint egyéb boros programok itt olvashatók.

komment
Címkék: bor Badacsony

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr335149702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása