Balatonfüredi Tavaszi Fesztivál

2013. március 13. 10:10 - balaton | peti

vaszary2.jpg

A most következő hosszú hétvégével Balatonfüredre is beköszönt a tavasz. Ennek örömére egy négynapos fesztivál kerül megrendezésre. A év első fesztiválján az érdeklődők különböző kiállításokat tekinthetnek meg, valamint koncerteken, irodalmi- és színházi előadásokon vehetnek részt.

Igazi csemegének ígérkezik a Vaszary-villában bemutatásra kerülő Rodin-kiállítás. A Szépművészeti Múzeumtól érkező alkotások most először lesznek láthatók együtt a fővárosi galérián kívül. Az impresszionista szobrászat legnagyobb hatású képviselője, az első szobrász, aki az emberi testet a maga természetességében ábrázolta, három hónapra költözik a városba. Itt lesz Érckorszak című híres szobra, amely a maga korában nagy botrányt kavart, mert úgy tartották: az alkotó élő alakról vette a gipszmintát. A szobrok, grafikák és rajzok mellett a művész kultúrtörténeti értékű levelezése is látható lesz a Vaszary Villában. A tervek szerint nem egyedüli eset lesz, hogy világhírű alkotó munkássága kerül bemutatásra Balatonfüreden, további kiállítások szervezése is folyamatban van

ferenczi györgy.jpgA Vaszary-villa mellett az Anna Grand Hotel is különleges előadásoknak ad otthont, pénteken Ferenczi György, szombaton pedig a Csík zenekar fog koncertet adni a szálloda dísztermében, de színpadi előadások is láthatók lesznek itt. Fontos helyszín lesz még a Kisfaludy-színpad is, ahol gyermekprogramok, zenei előadások és színpadi produkciók várják az érdeklődőket.

Bővebb információkat, részletes programot, valamint az előadások pontos helyét itt megtaláljátok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr315132240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása