Balatoni fejlesztések I.

2013. február 22. 10:18 - balaton | peti

Tapolcai-tavasbarlang_03_Egri_Cs.jpg

A téli időszak a Balatonnál mindig is a pihenés és a fejlesztések időszaka volt. Idén sincs ez másként, a tavasz közeledtével azonban érdemes szétnézni, milyen újdonságok várnak ránk a jövőben a régióban.

Virtuális sétánk első állomása legyen Tapolca, ahol a Tavasbarlang mellé egy látogatópark épül, melynek célkitűzése, hogy szórakoztatva ismertesse meg az érdeklődőket a barlangok sajátos világával. Ezt interaktív kiállítással, gyermekfoglalkoztatóval és 3D mozival szeretnék elérni. a látogatóközpont elkészülése 2014-re várható és a Balaton-Bakony Geopark Nyugati Kapuja lesz, mely időjárástól és szezontól függetlenül várja látogatóit. A fejlesztések nem befolyásolják a Tavasbarlang nyitva tartását, ugyanúgy vehetünk részt egy izgalmas föld alatti evezésen, mint korábban.

Második megállónk legyen Gyenesdiás, ahol szintén egy látogatóközpont épül a nem régen átadott Festetics Állatpark mellé, amely szintén teljes évben nyitva tartana. A fejlesztés fő irányvonala azonban nem ez, hanem a környék kilátóinak felújítása, azoknak egy turistaútvonalra való felfűzése, pihenők, esőmenedékek kialakítása. A fejlesztés várhatóan szintén 2014 őszére fejeződik be.

Ha már a Balaton nyugati felében barangolunk, meg kell említenünk Zalakarost is. A kisváros fürdőjéről híres, nem véletlenül. A folyamatos bővítések és korszerűsítések rendkívül vonzóvá teszik a látogatók körében. Tavaly legnagyobb újításuk a Vízipók, Csodapók Gyermekvilág felépülése volt, mely - nevéből adódóan - elsősorban a fiatalabb korosztálynak kedveskedik vízi attrakcióival. Ezzel a fejlesztéssel a fürdő területének egy korábban kevésbé frekventált része került a középpontba, mely szükségessé teszi az infrastruktúra javítását is, elsősorban a vendéglátóegységek bővítését. Ez a tavasszal előreláthatólag megtörténik, a nyári szezonban két új vendéglátóegység várja majd a fürdő vendégeit.
Hogy a nagyobbak se maradjanak újítások nélkül, arról a szaunapark áthelyezése és fejlesztése gondoskodik. Egy eddig felhasználatlan zárt területen kültéri szaunapark létrehozása valósul meg a tavasszal, rönkszaunákat terveznek ide, dézsás merülővel és vödrös zuhannyal, igazi különlegesség lesz ez a szaunák kedvelőinek.

De ne feledkezzünk el a déli partról sem, nézzük meg mire számíthatunk Balatonföldváron és környékén! Itt elsősorban az aktív pihenést előnyben részesítő vendégeknek lesznek szimpatikusak a legújabb fejlesztések, hiszen a folyamatban lévő fejlesztések között a legmagasabb prioritással a térségi kerékpáros túraútvonal-hálózat kialakítása rendelkezik. Ennek célja, hogy összekapcsolja a környék látnivalóit a Balatoni Bringakörúttal. A tervek szerint több útvonal közül választhatunk, mintegy 200 km-nyi kerékpárúton teljes egészében kitáblázva, pihenőhelyekkel és kerékpáros szolgáltatóegységekkel tarkítva, a további tájékozódásban pedig térképek és okostelefon-alkalmazások segítenének.

szegedy róza ház.jpg

És végül, de nem utolsó sorban egy már befejezett fejlesztésről is szeretnék beszámolni. Badacsonyban, a Szegedy Róza ház 2013-tól új szolgáltatásokkal várja látogatóit. Az épület eddig irodalmi múzeumként és borozóként működött, mostantól azonban a Badacsony-hegy túra- és információs központja címre is pályázik. A fejlesztés a helyi turisztikai egyesülettel szoros együttműködésben zajlik, a házban elérhetők lesznek az egyesület információs anyagai, valamint lehetőségünk lesz vezetett túraprogramokra is jelentkezni - akár egyénileg, akár csoportosan. Ezen kívül a ház arculati megjelenése is megváltozik, az új honlapon 360°-ban is megcsodálhatjuk az épületet, valamint elérhető lesz egy túraszoftver is, melynek segítségével mi magunk tervezhetjük meg saját kirándulásainkat. A fejlesztéseknek köszönhetően a Szegedy Róza ház nyitva tartása szezonálisról egész évesre változott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr595097913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása