Hétvégi programtippek (01. 25-27.)

2013. január 23. 09:14 - balaton | peti

holdfenytura_BFNP.JPG

Ezen a hétvégén is megrendezésre kerül néhány esemény, melyen érdemes részt venni. Van itt aktív, kultúr, gasztro, kinek-kinek kedve szerint. Legkorábban (01.25.) a Tátikát megcélzó Holdfénytúrán vehetnek részt az érdeklődők, melyről az alábbiakat írja a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága:

"A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket egy éjszakai túrára. A telehold fényénél, vadregényes erdőrezervátumon keresztül túrázik a csoport a Tátikára, ahol a vacsora elfogyasztása közben gyönyörködhet a várból előtáruló panorámában.

A részvételhez nélkülözhetetlen:
• Elszántság, kitartás, a természet szeretete
• Az időjárásnak megfelelő meleg, réteges öltözet és lábbeli
• Lámpa (láthatósági mellény, ha van), inni- és ennivaló"

Bővebb információ és jelentkezés Sinka Gábornál: +36-30-491-0063, sinkagbr@gmail.com

Találkozás: 2013. január 25-én, pénteken, 20 órakor, Zalaszántón, a Turul parkolóban. A túra hossza: 12 km, szintkülönbség: 250 m, a túra 10 fő jelentkezése esetén indul, előzetes bejelentkezés szükséges. A túra részvételi díja: 850 Ft/felnőtt, 400 Ft/gyermek.
www.bfnp.hu

 

Olaszrizling - szerintünk.

Második ajánlatunk szombatra szól, korábban már láthattatok róla egy plakátot is itt a blogon. Most néhány szóban szeretném összefoglalni, miről is szól ez a rendezvény:
2013. Január 26.-án, 12:00 és 21:00 óra között az ország kiemelkedõ borászai mutatják be kedvenc olaszrizlingjeiket Csopakon. Több, mint 50 féle olaszrizlinget lehet majd megkóstolni egy egész napos sétáló kóstoló keretén belül, ahol lehetõség nyílik személyes találkozásra és beszélgetésre is közel 20-30 borásszal. Az olaszrizling a nagy magyar száraz fehérbor egyik lehetséges archetípusa. Január utolsó hétvégéjén immár harmadik alkalommal gyűlnek össze a fajta jövõjében hívõ borászok, hogy bizonyítsák és közelítsék a fajtával kapcsolatos álláspontjaikat, de ez az elsõ alkalom, hogy a nagyközönség is részt vehet az ország legnevesebb borászainak találkozóján, így mindenképpen érdemes lesz ellátogatni. Szerintünk.
Bővebb információt és részletes programot ide kattintva találhattok. 

 

Svéd hétvége

Végül, de nem utolsó sorban egy hévízi eseménysorozatra szeretném felhívni a figyelmeteket, de helyettem inkább beszéljen a rendezvény plakátja, melyen minden fontos információ megtalálható:

svéd hétvége.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr765037214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása