Gazdag Tímea - Köröshegyi híd másként

2012. október 24. 09:50 - balaton | peti

Gazdag Tímea_Kőröshegyi völgyhíd másként.JPG

Szép jó reggel minden kedves blogolvasónak!

Félreértés ne essék, nem tejben-vajban fürösztenek bennünket itt a Balaton partján, csupán az ősz jelent meg teljes testi valójában, ködruháját a régióra borítva. A kép ugyan tavaly készült a balatoni fotópályázatra, de ma ugyanilyen takaró fogadta az útra kelőket.

Bánkódni azonban nincs okunk, hiszen a héten is számos rendezvény és esemény vár az idelátogatókra. Ezekről a hét folyamán tájékoztatni foglak Benneteket, de addig is, engedjétek meg, hogy megosszak egy tippet Veletek jókedvcsináló gyanánt.

Balatoni forralt bor - ahogy mi csináljuk (4 főre)

Hozzávalók:

- 2 üveg bor (vörös vagy fehér mindegy)

- 1 narancs és citrom (ha fehér bort választottunk, akkor elég a citrom)

- kristálycukor

- fűszerek (egész fahéj, szegfűszeg, vörös bornál pluszban szegfűbors)

Elkészítés:

A jó forralt bor alapja a jó bor. Tehát a 300-400 Ft-os kategóriát érdemes elfelejteni, de túlkapásokba sem szabad bocsátkozni, 1000 Ft fölé teljesen felesleges menni, kár a borért :) Eddigi tapasztalataink szerint egy középkategóriás bikavér kiváló alapot szolgáltat egy efféle akcióhoz.

Az elkészítés legegyszerűbb módja, hogy beleöntünk mindent egy fazékba: a másfél liter bort, hozzá 7-8 deci vizet (üdítősebb jellegű lesz tőle a kreálmányunk), 3 evőkanál cukrot boronként (azaz a mi esetünkben 6-ot, de ez ízlésfüggő igazából) és a fűszereket. Ez utóbbit nem kell eltúlozni, 8-10 szem elég mindegyikből, de ha 12 kerül bele abból sem történik tragédia. :) Sokan előtte áztatják egy kicsit ezeket, hogy jobban kioldódjanak az aromák, de véleményem szerint ez teljesen felesleges, a lényeg úgyis a bor íze :)

Szóval felteszünk mindent a tűzre, de csak óvatosan, mert neve ellenére egyáltalán nem célunk, hogy a bort felforraljuk! Ez esetben ugyanis elillan a zamat egy része és az alkohol is. Ezt pedig nem szeretnénk egy fázós-didergős őszi estén, ugye? ;) Ne felejtsük ki a citromot/narancsot sem, ezeket szeletbe, karikára vágva tegyük bele a hevülő borba. Melegítés közben óvatosan kóstolgassuk, körülbelül 20-30 perc alatt érnek össze az ízek. Ezt követően a lángot zárjuk el alatta és tegyünk rá egy fedőt pár percre. Ennek két oka is van: egyrészt "megnyugszik" egy kicsit a bor és még jobban "összeáll", másrészt pedig ettől a kis várakozástól sokkal finomabbnak fogjuk érezni utána! :)

Egészségetekre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr464865981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása