Vasárnapi túraajánló geológusokkal

2014. október 15. 17:09 - BALATON | NÓRI

őszi túra.JPG

Reméljük az eddigi gyönyörű idő kitart a hétvégére is, és ha már fürödni valószínűleg nem fogunk (bár ki tudja… :) ), akkor próbáljunk meg legalább minél több időt a szabadban tölteni. Erre többségünknek csak a vasárnap fog rendelkezésére állni, mivel a szombat ugyebár munkanap, de akkor legalább használjuk ki ezt az egy napot. Javaslatunk is van, hogy hogyan.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervezésében „Az Év Földtani Értéke a Bakony–Balaton Geoparkban - Felsőörs geológiai kincsei” címmel előadást hallgathatunk meg, majd pedig terepbejáráson vehetünk részt.

„Az Év Földtani Értéke a Bakony–Balaton Geoparkban” cím adományozásával 2013 óta minden évben egy-egy kiemelkedően érdekes földtani értékre hívják fel a figyelmet, ahol a földtani természetvédelem, a bemutatás vagy a környezeti nevelés szempontjából példaértékű összefogás valósult meg. Vasárnap a felsőörsi Forrás-hegy tudományos érdekességét ismerhetjük meg, méghozzá „első kézből”, olyan geológusok tolmácsolásában, mint Dr. Vörös Attila akadémikus és Dr. Budai Tamás térképező geológus, akik a ma élő tudósok közül a legtöbbet tették e csodálatos geológiai érték feltárása, tudományos feldolgozása és népszerűsítése terén.

 Időpont: 2014. október 19. 10:00

Jelentkezés: 2014. október 16. 12:00 óráig.

Találkozási hely: Felsőörs, Civil Ház, Szabadság tér 5.

A jelentkezés módjáról és a további tudnivalókról a részletek itt olvashatóak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr736795645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása