Az esélyegyenlőség jegyében II.

2014. október 14. 15:09 - balaton | peti

hajo.jpg

Korábban már beszámoltunk róla, hogy napjainkban egyre inkább előtérbe kerül hátrányos helyzetű embertársaink segítése az élet minden területén. Ez alól a turizmus sem kivétel, sorban kerülnek kialakításra az akadálymentesített kiállítóhelyek és egyéb infrastrukturális szolgáltatások, valamint egyre több helyen lehet találkozni látás- vagy halláskárosultak tájékozódását megkönnyítő eszközökkel.

Nincs ez másként a Balatonnál sem, nyár elején egy strandolást megkönnyítő eszközről olvashattatok, melyet kifejezetten mozgáskorlátozott vendégeknek fejlesztettek ki. Most van szerencsém bemutatni egy újabb találmányt, ami ezúttal a sétahajózás örömét hozza elérhető közelségbe mindenkinek.

Policsányi István a napokban nemzetközi szintű sikert ért el egy olyan balatoni hajó ötletével állt elő, mely segít áthidalni a vízszint ingadozás, valamint a jármű és szárazföld közötti szintkülönbségeket, lehetővé téve így, hogy az utasok kerekesszékkel vagy akár babakocsival, kerékpárral is a fedélzetre hajtsanak. Az ötlet egyelőre csak papíron létezik, de könnyen lehet, hogy a közeljövőben megvalósul az elképzelés. Ebben segíthet a tervezőnek a most elnyert Red Dot Award, mely a világ legrangosabb formatervezői elismerése, birtokosa világra szóló hírnévre tesz szert általa, elképzelését pedig könnyebb lesz valóra váltani.

Az ötlet nem új keletű, István korábbi diplomamunkáját dolgozta tovább. A kiemelkedő eredményhez ezúton is szeretnénk gratulálni és sok sikert kívánunk a megvalósításhoz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr366790359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása