Rangos sporteseménynek ad otthont Balatonfüred

2014. szeptember 01. 14:30 - balaton | peti

átuszás.jpg

A júniusban megrendezésre került nyíltvízi úszó Európa kupa és magyar bajnokság után szeptember 5-7. között újabb rangos sporteseménynek, az idei junior nyílt vízi úszó-világbajnokságnak ad otthont Balatonfüred. Mint ahogy arról korábban értesülni lehetett, július végén a Nemzetközi Úszószövetség a háborús helyzet miatt elvette a rendezési jogot az izraeli Eilattól, és Balatonfürednek ítélte oda. A város a rendezési jogért folytatott küzdelemben olyan helyszíneket utasított maga után mint pl. Barcelona vagy Dubai.

A versenyre a jelentkezés már lezárult, 29 ország képviselteti magát a versenyen, köztük olyan távoli országokból is érkeznek sportolók, mint Szíria vagy Ausztrália, Kazahsztán, Kína és az Egyesület Államok pedig maximális létszámú csapattal érkezik.

A mostani vb-t a 17-18 éves junior és a 14-16 éves ifi kategóriában rendezik meg, előbbiek 7.5 kilométeren, utóbbiak 5 kilométeren versengenek, illetve vasárnap lesz egy-egy 3 kilométeres csapatverseny is.

A teljes program:

Szeptember 5., péntek

09.45: Megnyitó ünnepség

10.00: 7,5 km junior fiúk

12.30: 5 km ifjúsági lányok

Szeptember 6., szombat

10.00: 7.5 km junior lányok

12.30: 5 km ifjúsági fiúk

Szeptember 7., vasárnap

10.00: 3 km junior csapat

12.00: 3 km ifjúsági csapat

 

Az eseményen való részvétel ingyenes, szurkoljunk együtt a magyar sikerekért! A részletes program itt található és le is tölthető!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr946655503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása