Március, a barlangok hava

2014. február 24. 12:14 - balaton | peti

csodab.jpg

A Vidékfejlesztési Minisztérium kezdeményezésére 2014-ben először hirdetik meg a Barlangolás elnevezésű kampányt, melynek célja, hogy a föld alatt rejlő, kevésbé ismert értékeink minél nagyobb figyelmet kapjanak. Március a Barlangok hava lesz, ennek keretein belül minden héten más-más nemzeti park területén található kiállítóhelyek várják különböző kedvezményekkel a látogatóikat.

A Balaton régió látogatóhelyei a 13. héten, azaz március 24 és 31 között élveznek majd kiemelt figyelmet, ezen időszak alatt a balatonfüredi Lóczy-barlang, a Szentgáli-kőlik és a balatonedericsi Csodabogyós-barlang látogatása is kedvezményesen történhet. A belépőárak mérséklésén túl további programok is várnak az érdeklődőkre:

•    Március 25.: Barlangi séta óvodásoknak, diákoknak – barlangmese, kőzetcseppentés és kőzetkarcolás
•    Március 28. péntek: Le a Lóczy-barlangba és fel a kilátóba!  –  ingyenes geotúra és kedvezményes barlanglátogatás  
•    Március 29. szombat: Le a Csodabogyós-barlangba és fel a kilátóba! nappali alap barlangtúra és ingyenes természetismereti túra a barlangtúra után
•    Március 28. péntek: Próbáld ki magad! – éjszakai kalandtúra a Szentgáli-kőlikban
•    Március 30. vasárnap: Erdőjáró geotúra a Szentgáli-kőlikhoz és kalandtúra a barlangban – geotúra kedvezményes részvételi díja: 500 Ft/felnőtt, 400,- Ft/gyerek

Ezenkívül március 3. és 31. között lehetőség lesz részt venni egy online kvízjátékban is, melynek "Barlangolás" lesz a címe. Nem kell tőle megijedni, a feladványok megoldásához minden információ megtalálható lesz az itthon.hu honlapon, az http://aktiv.itthon.hu/barlangok_magyarorszagon link alatt és a régiós blogokon, csak figyeljétek őket szorgalmasan!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr975825302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása