Húsvéti programajánló a Balaton körül

2013. március 29. 09:50 - balaton | peti

husvet.jpg

Idén korán érkezik a Húsvét. Március utolsó hétvégéjén régiószerte (többek között Keszthelyen, Siófokon, Tihanyban, Badacsonytomajon) programokkal kedveskednek a gyermekeknek és családjaiknak.

Első invitálásunk Zalakarosra szól, ahol a húsvéti hagyományokra épülő Családi Nyúlkergető programon március 31-én állatsimogató és nyúlkergető vetélkedő is várja a gyermekeket.  Ezen a programok a gyerekek két pályán ösztönzik a nyulakat a futásra, hanggal, füttyszóval vagy tapssal. Akinek a nyula előbb beér a célba, az nyer. Egyéb kedvelt programok még az ugráló vár, a bohócműsor, a népi táncbemutató és az elmaradhatatlan locsolás.
www.zalakaros.hu

 
Keszthelyen is a húsvéti népszokások felelevenítése adja a gerincét a legnagyobb egyházi ünnep köré csoportosuló programsorozatnak. Március 29. és április 1. között a kicsiket hagyományőrző kézműves játszóházakba várják a művelődési központba, az érdeklődők pedig előadást is hallgathatnak a népszokásokról. A táncos kedvűeket húsvéti táncházba várják a szervezők. A rendezvények között az ünnepkörhöz kapcsolódó filmvetítésre is sor kerül majd, valamint húsvéti koncerten szórakozhat a közönség.
www.keszthely.hu; www.west-balaton.hu

 
Az immár hagyományosan Húsvét hétvégéjén Balatonfüred kikötőjébe befutó Első Hajó is a magyar tenger ébredését, a hajózási szezon kezdetét jelzi. Az évad első hajója Siófokról március 30-án délelőtt indul, melyet a balatonfüredi kikötőben ünnepélyes keretek között fogad a város.
www.balatonfured.hu

 
Nagyszombaton, Lovason is hagyomány, hogy a Lovas Jövőjéért Egyesület gyerekprogramokat, húsvéti játszóházat szervez a gyerekek részére.
www.balatonriviera.hu


A Hévízi Húsvéti Vigadalmon a gyermekeket népi játszótér, többek között az Alma és a Hétrét együttes koncertje, valamint Herczku Ágnes és Zenekarának műsora várja, Dés László „Átutazó” c. koncertjén pedig Udvaros Dorottya és Cserhalmi György lesz a vendég.
www.heviz.hu

 
Húsvét hosszú hétvégéjén 3 napos tavaszköszöntő programsorozattal várják a vendégeket Siófokon a Hajókikötőben és a Rózsakertben. Napközben rengetek gyermek program, esténként pedig locsolóbál várja a felnőtteket. A színes műsorok között mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot – gasztronómiai és kézműves kirakodóvásár, húsvéti játszóház, kézműves foglalkozás, tojásfestés, húsvéti dekorációk készítése nyújt igazi tavaszváró, húsvéti élményt.
www.siofokportal.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr285179367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása