Megszelidült vulkánok földjén

2013. március 13. 09:42 - balaton | peti

levendulaház kép.jpg

Ahogy tegnap ígértem ma még két hétvégén újranyíló attrakcióról számolnék be. Ezek közül első a tihanyi Levendula Ház, amely Az év ökoturisztikai látogatóközpontja lett 2011-ben. A tihanyi Belső-tó partján található épület minden nap délelőtt 9 és délután 4 óra között várja az érdeklődőket, akik megtekinthetik a Tihanyi-félsziget múltját és jelenét: az egykor félelmetes vulkánok világát, és az azóta megszelídült táj harmóniáját, valamint a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, különös tekintettel ennek emblematikus kultúrájára, a levendulatermesztésre.

A Levendula Ház látogatása minden korosztály számára izgalmasnak ígérkezik, hiszen interaktív módon mutatja be a kiállítások anyagát, valamint megfelelő létszám esetén gyermekfoglalkoztató is működik, de lehetőség nyílik megpihenni az élménykertben vagy a teázóban is. Hogy ne feledjük el a látottakat, ajándéktárgyakra is szert tehetünk a szuvenírboltban. 

Jó hír, hogy a belépőjegyet SZÉP-kártyával is megvásárolhatjuk, így ez egy jó ötlet lehet az esetlegesen még el nem költött keretösszegek felhasználására. Az árakról és egyéb hasznos információktól a Balaton-felvidéki Nemzeti Park honlapján tájékozódhattok, itt találhattok további kedvcsináló képeket is a kiállításokkal kapcsolatban, látogassatok el az oldalra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr425132211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása