Környezetvédelmi Világnap a Balatonnál

2016. május 26. 16:29 - balaton | peti

dias.jpg


1972. június 5-én hívta életre az ENSZ az "Ember és bioszféra" elnevezésű világkonferenciát, melynek fő célja, hogy felébressze az emberekben a felelősségtudatot, és rávezesse őket arra, hogy mindenkinek magának kell tennie valamit természetes, épített, társadalmi és belső környezetünk megóvásáért, harmonikusabbá tételéért. A kezdeményezés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a környezetvédelem ma már a legfelsőbb politikai körökben is fontos irányzat legyen. Ennek köszönhetően találkozhatunk egyre több településen szelektív hulladékgyűjtőkkel, energiahatékony közvilágítással és egyéb környezetkímélő megoldásokkal.

Míg áprilisban a Föld napja alkalmával leginkább a természetvédelem áll a főszerepben, addig június 5-én, a Környezetvédelmi világnapon inkább a különféle társadalmi szervezetek kerülnek előtérbe, akik sokat tesznek a környezettudatos magatartás elterjedéséért. Nem lesz ez másként a Balaton régióban sem, több program is igyekszik erre felhívni a figyelmet.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park kitűzött céljai között igen előkelő helyen szerepel a környezettudatosságra nevelés, ennek megfelelően június 4-én, szombaton különleges eseménnyel készülnek a Diás-szigeten: a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket a Környezetvédelmi Világnap alkalmából hirdetett programra, a Diás-szigetre. A Fekete István emlékhely és a Matula kunyhó ezen a napon a felnőtt látogatók számára is kedvezményes jeggyel látogatható és előzetes jelentkezés nem szükséges. Találkozó: Fenékpuszta, Vönöczky Schnek Jakab Kutatóház. GPS: 46°700841'; 17°23867 Időpont: 10.00 óra és 13.00 óra, további információk itt.

Június 5-én, vasárnap pedig Balatonalmádiban a Nők a Balatonért Egyesület szervezésében kerül megrendezésre a Zöld Fesztivál. Az esemény helyszíne az Erzsébet park, a kezdési idő délelőtt 10 óra. A programok között kézműves foglalkozások, ismeretterjesztő bemutatók, szabadtéri játékok, kiállítások, kirakodóvásár és helytörténeti séta is megtalálható. A részvétel ingyenes, további részletek a rendezvényről alant, a plakáton találhatók.

 

zoldfeszt_plakat.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr298749210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása