Magyarország legjobb újbora

2015. december 03. 09:58 - balaton | peti

shiraz.jpg

A hétvégén Budapesten rendezték meg a XII. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivált, ahol kiválasztották 2015 legjobb újborait. A díjazottak között rangos helyen szerepel több balatoni bor is.

A megmérettetésen közel 100 pincészet 300 bora szerepelt, ezek közül a balatonfőkajári Feind Borház Shyrah roséja szerzett Nagy Aranyérmet. Ezen kívül a pincészet Rajnai rizlingjét is aranyéremmel díjazták – 35 másik bor társaságában.

A Feind Borházról elmondhatjuk, hogy specializálódott az újborokra, hiszen 2014-ben a Chardonnay-jük, 2012-ben a Cserszegi fűszeresük, 2011-ben pedig a Savignon blanc-juk érdemelte ki a Magyarország Legjobb Újbora címet.

A Vajdahunyad várában tartott kétnapos rendezvényen a látogatók az újborok mellett kiváló minőségű kézműves sajtokat kóstolhattak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr768135124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása