Őszi tippek Hévízen - láptúra és téli kenuzás

2014. november 21. 13:30 - BALATON | NÓRI

2_kenu_Heviz_bull.jpg

Gondoltátok volna, hogy akár télen is lehet kenuzni vagy úszni a szabadban a Balatonnál? Szerintetek milyen egy láptúra? Ha ezekre a kérdésekre szeretnél választ kapni, akkor irány Hévíz!

Kenuzzunk a Hévíz-patakon!

Magyarország egyetlen evezésre alkalmas meleg vízű patakja a Hévízi-tó vízéből táplálkozik, melyen november végétől egészen márciusig kenuzhatunk. A meleg víz miatt a túra a téli időszakban is teljesithető, mivel a patak még a legzordabb teleken sem fagy be. A part menti mocsaras lápvidék meseszerű hangulatot ad a túrának, melyre teljesen kezdőket és gyerekeket is várnak. Túrák időpontja: November végétől, szombatonkent 10 óratól, turavezetővel. Részvételi dij: 3900 Ft/fő. Előzetes bejelentkezés a Tourinform-irodában (Hévíz, Rákóczi u. 2. Tel. 83/540-131).

Fedezzük fel láptúrán a tó környékét!

A Hévízi-tavat körülölelő véderőben a mocsári ciprusokat csodálhatjuk meg, a kifolyó melletti Berki sétányon pedig a tó környékének változatos állat- és növényvilágát fedezhetjük fel.

Fürdőzzünk a szabadban!

A Hévízi-tó víze novemberben is 27 fok körül alakul, így a hűvösebb napokon is várja  az úszás szerelmeseit. Felejthetetlen élmény egy friss őszi reggelen a kellemesen meleg vízben tavirózsák mellett ejtőzni, és élvezni az arcunkat felmelegitő napsugarakat, mialatt a párolgó víz mögött a tavat körülölelő véderdőt csodálhatjuk meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr666920989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása