Izland, Gyűrűk Ura és a Balaton

2013. július 05. 08:12 - balaton | peti

frodó.jpg

Megjelent egy videóklip az interneten, mely a Gyűrűk Ura trilógia egy eddig nem látott alternatív befejezését mutatja be. A kisfilmben az öreg Frodó látható, aki öreg koráig sem tudott megszabadulni az Egy Gyűrűtől. Aztán megérkezik a Balaton partjára, a táj szépsége erőt ad neki, levetkőzi korábbi gyengeségeit (nemcsak képletesen) és a vízbe veti magát a gyűrűvel együtt, ahol rövid tusakodás után megszabadul tőle, s újjászületik.


Tudjátok, az a jó az ilyen klipekben, hogy szabadon lehet asszociálni róluk. Természetesen szó sincs semmiféle Gyűrűk Ura alternatív befejezésről, nekem mégis ez jutott eszembe, ahogy megnéztem Bedzsula Ádám és Kocsis Erik kisfilmjét, mellyel megnyerték a világhírű izlandi előadó, Ólafur Arnalds This Place Was a Shelter című dalához kiírt klippályázatot. Majdnem 200 pályamű közül kerültek ki győztesen, ami óriási elismerés.

 A dal nagyon kellemes, a csellójáték engem az Apocalyptica-féle Nothing else matters-re emlékeztet megspékelve egy kis Infusion Trio-s improvizációval és az MR2 szimfonikusokkal. A képi világ ehhez teljes mértékben passzol is, a borongós, hullámzó Balaton nagyszerűen visszaadja Frodó vívódását ezt a merengős hangulatot. Az eredeti téma az élet-halál kérdéskörre épül, fontos szerepet kap a víz és fény, valamint megjelenik az öregség és a születés (embriópóz) is.

Bár én továbbra is a Gyűrűk Ura alternatív befejezésnél maradnék… :-)

komment
Címkék: zene film videó díj

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr165390648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rollchy 2014.03.02. 21:31:25

Szerintem szó sincs, a Gyűrűk uráról... egyszerűen egy idős férfi, aki elvesztette a feleségét, és továbbakar lépni azzal, hogy a jeggyűrűjét benthagyja a vízben. érdeskes videó

balaton | peti 2014.03.03. 08:54:47

@rollchy: persze, hogy nincs, ahogy az többször is szerepel a posztban, ez csak szabad asszociáció eredményeként vetődött fel.
süti beállítások módosítása