Őszi-téli gasztronómiai térkép a Balatonról

2015. október 21. 14:34 - balaton | peti

gasztroterkep20151.jpg

Egyre több helyről lehet hallani, hogy a Balatonra nem csak nyáron érdemes leutazni. És valóban! Az egész évben nyitva tartó kiállítóhelyek, látogatóközpontok, a kiváló túralehetőségek és a minőségi szálláshelyek a többi évszakban is tucatszám csábítják a tóhoz a vendégeket. És ne feledkezzünk meg a gasztronómiáról se, ami szintén fontos vonzereje a térségnek!

És – ugyanúgy, mint a tó esetében – a vendéglátóhelyekkel kapcsolatban is elmondhatjuk, hogy egészen más élmény ősszel vagy télen beülni bármelyikbe, hiszen a nyáron tapasztalható zsúfoltság ilyenkor egyáltalán nem jellemző, így sokkal meghittebb hangulat kialakítására van lehetőség, illetve akár különleges rendezvényeknek is helyet adhatnak a szóban forgó helyszínek.

Hogy mindenki tisztában legyen azzal, mely éttermek és pincészetek tartanak nyitva egész évben, a Tihany – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Alsóörsön tevékenykedő szakemberek összefogásából megszületett a Balaton őszi – téli gasztronómiai térképe a térségre vonatkozóan. A kiadványon szerepel az akcióban résztvevő vendéglátóegység és annak nyitva tartása, de külön kiemelésre kerültek az állatbarát- és/vagy gyermekmenüvel rendelkező helyszínek is. A térkép elérhető a térség Tourinform irodáiban, az akcióban résztvevő helyszíneken és online böngészhető itt. Az őszi, téli rendezvényeket pedig itt gyűjtötték össze.

A résztvevő éttermek és pincészetek:
    Baricska Csárda, Balatonfüred
    Bergmann Cukrászdák, Balatonfüred
    Carpaccio, Alsóörs
    Chianti Étterem, Veszprém
    Ferenc Pince Csárda, Tihany
    Homola Pincészet és Borterasz, Paloznak
    Horváth Ház - Borpince, Balatonfüred
    Jásdi Pince és Borterasz, Csopak
    Karolina Fűszerkertje, Tihany
    Karolina Kávéház & Koktélbár, Balatonfüred
    Kredenc Borbisztró, Balatonfüred
    MÁRGA bisztró, Csopak
    Sparhelt Bistro, Balatonfüred
    Szent Donát Pince, Csopak
    Sáfránkert Vendéglő, Paloznak
    Söptei Pince és Étterem, Paloznak
    Vígmolnár Csárda, Csopak

gasztroterkep20152.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr868009587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása