Itt a vége, fuss el véle – de azért még egy picit torkoskodhatunk!

2015. február 17. 16:40 - balaton | peti

etel.jpg
Bár a farsang a vége felé közeledik, azért a Balatonnál továbbra is jókat lehet enni – most is, és ami azt illeti, egész évben. Sokfelé sokféle étterem vár minket a régióban: kezdve a családi kisvendéglőktől, a vidéki udvarházakon vagy éppen fröccsteraszokon át egészen a csúcséttermeket képviselő egységekig.

Persze jogosan (?) merül fel a kérdés: és ezek nyitva is vannak ilyenkor, télutón? Jelentjük, igen, sokan nyitva vannak, és kihagyhatatlan, már a tavaszt idéző, balatoni ízekkel várják a vendégeket - ha pedig ezt valaki a saját bőrén (jobban mondva saját gyomrán keresztül is) meg szeretné tapasztalni, nincs is jobb alkalom, mint a most csütörtök, azaz a Torkos Csütörtök!

Az éttermek, akik csatlakoztak az akcióhoz – és a Balatonnál már 40 ilyenről tudunk -, ezen a napon a teljes nyitvatartási időben, a teljes ’a la carte’ kínálatból 50% kedvezményt adnak az étel- és italfogyasztásból. Mindenkit csak arra tudunk buzdítani, hogy mozduljon ki, töltse kellemesen ezt az estét és ismerje meg a közeli és kedvelt vagy éppen a túlsó parton lévő, csak hírből ismert étterem konyhafőnökeinek kedvenceit.
Nem tudom, hányan tudják, hogy ez a nap bizony régóta torkoskodásra való, hiszen eleink annak idején (nagyon bölcsen) nem hagytak kárba veszni semmit sem, és ezt a napot – igaz, már a böjti időszakban - a farsangi maradékok elfogyasztására szánták.

2015-ben a Torkos Csütörtök hivatalos weboldala a www.torkoscsutortok.itthon.hu. Az érdeklődők itt találhatják meg az éttermek listáját. A Magyar Turizmus Zrt. itthon.hu weboldalán emellett számos egyéb cikket, program ajánlót, érdekességet is olvashatunk – a torkoskodás előtt tehát az interneten is érdemes csemegézni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr847183593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása