Hirdetés

Óriás Balaton térkép

balaton terkep mini mod.jpg

A Balatonról

A Balaton szépsége időtálló. Különleges tájegységei és egyedülálló vize mindenkiben felejthetetlen emlékeket hagy. Emellett fontos a vízi turizmus, az aktív- és ökoturizmus, a szőlészet-borászat valamint a wellness is.

Leggyakoribb címkék

Balatonfüred (47) bor (37) fesztivál (27) gasztro (35) Gyenesdiás (25) Hévíz (27) kép (21) Keszthely (23) koncert (21) programajánló (20) sport (21) Tihany (30) túra (41) videó (32) Zalakaros (21)
Címkefelhő

Tovább a Facebookra

2015.07.28. 09:56 balaton | peti

Esős időre: balatoni aknakereső

esoo.jpg

Igyekszem a blogon alternatív szórakozási lehetőségeket is bemutatni, azokra az időszakokra, amikor az időjárás nem engedi meg a szabadban történő kirándulásokat. Láthattatok már könyvajánlókat, társasjáték bemutatót, most pedig egy számítógépes játékra szeretném a figyelmeteket felhívni.

Szólj hozzá!

Címkék: játék eső aknakereső


2015.07.27. 15:31 balaton | peti

Leteszteltük: Balaton vs. Aquapark

annagora.jpg

Rendhagyó élménybeszámoló Nati tollából. Fogadjátok szeretettel!
„Múlt hétvégén sem mutatkozott semmilyen más lehetőség az irdatlan hőségben, minthogy fürödni menjünk. Persze, nekünk, balatoniaknak könnyű dolgunk van – egyrészt mi (ahogy mondani szoktuk) egész évben nyaralunk, másrészt pedig kéznél van a Balaton, bármikor csobbanhatunk.

Szólj hozzá!

Címkék: strand aquapark Balatonfüred Ábrahámhegy beach food


2015.07.27. 15:04 balaton | peti

Hévíz 220

heviz220.jpg

Az idei évben a Hévízi Tófürdő jelentős mérföldkőhöz érkezik: pontosan 220 éve épült meg az első fürdőépület a tó mellett I. Gróf Festetics György jóvoltából. Ennek tiszteletére az évfordulón, azaz augusztus 8-án különleges programokkal várja vendégeit Hévíz városa:

Szólj hozzá!

Címkék: fotó kép pályázat Hévíz Süteménysütő verseny Hévízi-tó


2015.07.15. 13:43 balaton | peti

Ezt is kipróbáltuk: Extrém Kalandpark Balatonfüred

kalandparkkk.jpg

Június végén nyitott Balatonfüred határában a Extrém Kalandpark Balatonfüred, ahol korábban „csak” egy bringaparkot lehetett találni. Azért nem írom, hogy kipróbálni, mert csak időszakosan tartott nyitva, leginkább rendezvények alkalmával fogadott látogatókat. Most azonban ez is megváltozott. Az Extrém Kalandpark elnevezés kissé csalóka, mert nem pusztán a hagyományosan fák közé felépített akadálypálya-rendszert jelenti – amire előzetesen gondolnánk. Nézzük sorba, mit tudunk kipróbálni még a helyszínen.

Szólj hozzá!

Címkék: kalandpark Balatonfüred


2015.07.15. 10:50 balaton | peti

Ilyennek láttuk: Balaton Sound

sound_sunset.jpg

Bár már jó pár éve dübörög minden évben a Balaton Sound Zamárdiban, de eddig úgy alakult, hogy személyesen nem tudtam részt venni. Idén azonban sikerült eljutnom rá, s értékes tapasztalatokkal lettem gazdagabb. A Balaton Sound kétségtelenül egy sikertörténet. Amikor a szervezők jó pár évvel ezelőtt megálmodták, talán ők maguk sem gondoltak ilyen óriási eredményekre. A siker titka pedig nem bonyolult: vedd Közép-Európa legnagyobb édesvizű tavát, adj hozzá világhírű zenészeket és fűszerezd meg egy kis nyári meleggel és napsütéssel (bár ez néha nem sikerül :-)). Nyaralás és fesztivál egyben, ez a Balaton Sound.

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál Balaton Sound Zamárdi


2015.07.13. 16:47 balaton | peti

Balatoni Hacacáré

balatoni_hacacare.jpg
Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Balatoni Hacacáré nyári road show július 18 - augusztus 9-e közötti időszakban, hétvégenként. A nyári élménytúra állomásai a Balaton legszebb strandjai lesznek, így az Alsóörsi Strandfürdő, a Balatonfüredi Kisfaludy Strand és a Csopak Strand.

Szólj hozzá!

Címkék: családi strand Alsóörs Csopak Balatonfüred


2015.07.08. 12:51 balaton | peti

Hétvégére: középkori mulatság, bornapok és színház

csobanc.jpg

A tomboló kánikula ellenére érdemes kicsit elszakadni a közvetlen vízpartról, hiszen rengeteg színes rendezvény egészíti ki a tó melletti hűsölést. A hétvégén 3 helyszínre érdemes külön odafigyelni: Gyulakeszire, Gyenesdiásra és Balatonfüredre.

Szólj hozzá!

Címkék: színház bor várjáték Gyenesdiás Balatonfüred Csobánc Csobánci vár


2015.07.08. 09:15 balaton | peti

Gigafotó a Balatonról

legifff.jpg

Érdekes, hogy pont a múlt héten született egy bejegyzés, melynek a címe: a Balaton - ahogy eddig még nem láthattuk és most szintén lehetne ez a bejegyzés címe. A 2015-ös Kékszalag vitorlás versenyen egy drón segítségével ugyanis 7000 megapixeles fotó készült a Balatonról - és a több száz vitorlásról. Elképesztő látvány, nézzétek meg Ti is! Link a tovább után!

Szólj hozzá!

Címkék: kép kékszalag Balaton


2015.06.30. 10:09 balaton | peti

Kék Hullám-díjas strandok a Balatonnál

strand_1.jpg

Az utóbbi években, a nyári szezon kezdetén a Balatoni Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. számos szakmai szervezet együttműködésével minden évben értékelte a Balaton régió legjobb strandjait, s ezek a helyszínek megkapták a Kék Hullám Zászló díjat. Az idei évben a minősítés menete módosult: az új kritériumrendszernek köszönhetően a strandok jellemzői sokkal jobban elkülönültek egymástól, ennek köszönhetően a minősítés pontosabbá vált.

Szólj hozzá!

Címkék: díj strand kék hullám


2015.06.23. 10:57 balaton | peti

Így láttuk mi: Balaton Method

balaton_method_1.jpg

Bizonyára feltűnt már, hogy én, személy szerint igen szívemen viseltem a címben szereplő különleges kezdeményezés sorsát. Hírt adtunk az ötletről, a közösségi finanszírozás formáiról, az előkészületekről és a megjelenésről is. Múlt hét végén végre sikerült eljutnom moziba, és megnéznem, tapasztalataimat pedig természetesen nem hallgatom el.

Szólj hozzá!

Címkék: film videó kodály method


2015.06.12. 11:05 balaton | peti

„Mondj igent" a Wellness Világnapjára

picauto.jpgSzinte az év minden napjára esik valamilyen fontos esemény. Talán kevesebben tudják, hogy június 13. a Wellness Világnapja, melynek célja, hogy ezen a napon a figyelem az egészséges életstílus felé forduljon. A WHO adatai szerint napjaink egyik legnagyobb egészségügyi problémája a depresszió, mely kapcsolatban van az alvászavarokkal, a stresszel és az elhízással is.

Szólj hozzá!

Címkék: balatonfüred wellness picasso világnap Vaszary villa


2015.06.11. 13:01 balaton | peti

Szedd magad! – Levendula hetek

levend1.jpg

Tihanyról első körben mindenkinek a tó fölé magasodó apátság jut eszébe – és ez így van rendjén, a majd’ 1000 éve álló építmény méltán a település védjegye. Viszont mi a második dolog, ami az ember eszébe jut, ha Tihany szóba kerül? Erre legtöbben azt vágnák rá: a levendula…

Szólj hozzá!

Címkék: tihany levendula levendulaház


2015.06.09. 14:43 balaton | peti

Helyzetjelentés: strandidő van!

strand.jpg

Az utóbbi pár napban, ha híreket hallgattatok, bizonyára felfigyeltetek rá – ahogy jómagam is – hogy a Balaton hőmérsékletét 22-23 fokosnak mondták mindenhol. Ezt kissé szkeptikusan fogadtam, mert élénken élt bennem, hogy május utolsó hetében még volt, hogy elkélt a széldzseki. Ugyanakkor a hirtelen beköszöntött jó idő, a forró napsugarak vitathatatlanul kellemes simogatása arra ösztönzött, hogy magam járjak utána, milyen is a Balaton vize így június elején.

Szólj hozzá!

Címkék: csopak strand


2015.06.04. 12:01 balaton | peti

Túraajánló: Kővágóörs-rétek és Fekete-hegyi tavak

kali-m.jpgA Káli-medence szépségével nem lehet betelni. Korábban már olvashattatok egy élménybeszámolót, mely személyes élményeken alapult, illetve egy összeállítást is készítettünk az itt található érdekességekről. Most egy új oldalát ismerhetitek meg a területnek.

Szólj hozzá!


2015.06.04. 11:17 balaton | peti

Az ország legbékésebb fesztiválja

everness.jpgNem túlzás azt állítani, hogy a Balaton az utóbbi években fesztiváltengerré változott. Szinte nincsen olyan hétvége nyáron, amikor ne botlanánk bele valamilyen nagyobb embertömeget vonzó rendezvénybe. Ezek között találhatunk zenei-, sport-, kulturális- és gasztronómia köré épülő kezdeményezést is, néhány igazi különlegességnek számító csemegét viszont lehetetlen bekategorizálni.

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál önmegismerés környezettudatosság Balatonakarattya


2015.06.03. 14:58 balaton | peti

Nyári gyerekek a Balaton parton

zanka_tabor.jpg

Mondjuk keszegezésről szó sincsen (Dunakanyarról meg pláne), ennek ellenére is számos programlehetőség várja a nyári gyerekeket a Balaton parton. Zánka mindig is a fiatalság kedvelt üdülőközpontja volt, ha beköszöntött az iskolai szünet, s nincs ez másként napjainkban sem: a nem régiben felújított komplexum változatos táborokkal várja vendégeit egész nyáron.

Szólj hozzá!

Címkék: videó tábor Zánka


2015.05.21. 10:27 balaton | peti

Így láttuk mi: Gyógynövény-völgy Zánkán

gyogynovenyvolgy_zanka.jpg

Tegnap lehetőségünk nyílt ellátogatni Zánkára, a Gyógynövény-völgybe, ahol megismerkedtünk a Balaton régió legújabb látogatóközpontjával. Tapasztalatainkat Kati összegezte, fogadjátok szeretettel beszámolóját.

Szólj hozzá!

Címkék: gyógynövény zánka látogatóközpont


2015.05.11. 16:36 balaton | peti

Kiválasztották a Balaton fagyiját!

fagyi.jpg

Ahogyan arról már korábban is írtunk, az idei évben is megrendezték a Balaton fagyija elnevezésű gasztronómiai megmérettetést, melynek célja a jó minőségű, kiváló alapanyagokkal dolgozó nyári hűsítő népszerűsítése. Az eredményhirdetésre május 9-én, a BAHART Regatta megnyitó ünnepségén került sor Siófokon.

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt díj nyitott balaton


2015.04.24. 09:56 balaton | peti

A Balaton fagyija 2015

fagyi.jpg

Tavaly első alkalommal rendezték meg a Nyitott Balaton eseménysorozat kiemelt programjaként a Balaton fagyija elnevezésű gasztronómiai megmérettetést, ahol a régió legfinomabb és legkülönlegesebb hűsítő édességei mérhették össze erejüket.

Az esemény óriási népszerűségnek örvendett, a győztes balatonmáriafürdői Florida Fagyizó hatalmas figyelmet kapott mind a turisták, mind pedig a média részéről, de a többi díjazott helyszín is pozitív visszajelzésekről számolt be. Ezek ismeretében nem csoda, hogy idén újra megválasztják a Balaton fagyiját.

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt akció nyitott balaton


2015.04.23. 11:47 regadmin

Tavaszi Ürgepiknik

urge_kep.jpg

Az év emlőse az ürge. Ennek, és az ürgék tavaszi ébredésének örömére április 27-én Tavaszi Ürgepikniket rendeznek a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpontban. A Vadonleső Program és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság közös eseményén gyermekek, felnőttek, művészek és a természet szerelmesei is találnak maguknak való programot.

Szólj hozzá!

Címkék: természet levendula Tihany vadonleső levendulaház Tihanyi Levenedula Ház Látogatóközpont


2015.04.20. 15:52 balaton | peti

Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa

bojl.jpg

Tavaly már megemlékeztünk itt a blogon is a környezettudatos horgászat legismertebb ágazatáról, a bójlizásról, így örömteli hír, hogy ebben a témakörben tartanak gigantikus méretű megmérettetést a Balatonnál. A rendezvény elnevezése Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC - International Balaton Carp Cup) és a világ minden tájáról érkeznek horgászok e jeles alkalomból, jó lehetőséget adva a tónak, hogy még nagyobb nemzetközi ismertségre tegyen szert.

Szólj hozzá!

Címkék: horgászat


2015.04.20. 14:57 balaton | peti

Idén is Nyitott Balaton!

nyitottb.jpg

Második évben kerül megrendezésre a Nyitott Balaton elnevezésű, egész tavat körülölelő rendezvénysorozat, melynek célja, hogy bebizonyítsa: a Balaton vidéke több, mint pusztán nyári attrakció, tavasszal is számos olyan programot tud felmutatni, amely miatt érdemes ideutazni.

Szólj hozzá!

Címkék: nyitott balaton


2015.04.15. 08:30 balaton | peti

Nagyon-nagyon túra Hidegkútról Vászolyig

bazalto2.jpgMegérkezett a jó idő, lehet elővenni a túrabakancsokat és nekivágni egy-egy felfedezőútnak! Nati is így tett, élményeit pedig megosztja Veletek is, fogadjátok szeretettel: "Kiscsaládommal ismét nagy túrát abszolváltunk a hétvégén. Persze, szokás szerint eredetileg csak egy kisebb kirándulásra indultunk, csak hát 17 km lett belőle.

Szólj hozzá!

Címkék: túra


2015.04.08. 10:22 balaton | peti

Gyógynövény mennyország Zánkán

gyogynovenyvolgy.jpg

2015 tavaszán nyitottam meg kapuit Zánkán a Balaton régió egyik legújabb látogatóközpontja a Gyógynövény-völgy, melynek célja a Balaton-felvidék egyedülállóan sokszínű gyógynövényflórájának bemutatása – 21. századi módszerekkel.

Szólj hozzá!

Címkék: gyógynövény zánka ökoturizmus látogatóközpont Ökoturisztikai Látogatóközpont


2015.04.01. 12:59 balaton | peti

Húsvéti programajánló

husv_feszt_siof.jpgKedves Mindenki! Itt a tavasz, itt a jó idő, tessék kimozdulni otthonról! Arról nem is beszélve, hogy hétvégén Húsvét ünnepét tartjuk, ami azt jelenti, hogy egy nappal többet nem kell dolgozni menni, ráadásul ennek apropóján rengeteg program vár rátok a Balatonnál. Nézzük is meg, hol mivel találkozhattok régiószerte!

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét ünnep