Hirdetés

Óriás Balaton térkép

balaton terkep mini mod.jpg

A Balatonról

A Balaton szépsége időtálló. Különleges tájegységei és egyedülálló vize mindenkiben felejthetetlen emlékeket hagy. Emellett fontos a vízi turizmus, az aktív- és ökoturizmus, a szőlészet-borászat valamint a wellness is.

Leggyakoribb címkék

Balatonfüred (50) bor (37) fesztivál (27) gasztro (41) Gyenesdiás (25) Hévíz (28) kép (21) Keszthely (25) koncert (21) programajánló (20) sport (21) Tihany (30) túra (45) videó (33) Zalakaros (21)
Címkefelhő

Tovább a Facebookra

2015.11.27. 10:13 balaton | peti

Egy kis gasztro hétvégére

 

1 komment

Címkék: gasztro Karád


2015.11.23. 14:02 balaton | peti

Advent a Balatonnál

téli füred.jpg

A várakozás hónapja a december: a hétköznapjainkat és lelkünket szebbé tevő ünnepeket, a meghitt családi pillanatokat, az illatos süteményeket és a porcukros, fahéjas estéket egyaránt várjuk az év utolsó hónapjában – itt a Balatonnál is.

Szólj hozzá!

Címkék: advent téli Balaton


2015.11.23. 13:50 balaton | peti

UNESCO címet kapott a Bakony–Balaton Geopark

balaton-felv.jpg

Több éves előkészítő munkát követően a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által 2006-ban létrehozott Bakony–Balaton megkapta az „UNESCO Globális Geopark” címet. Az elismerés azonos értékű a Világörökség illetve az ugyancsak igen rangos Ember és Bioszféra programokkal.

Szólj hozzá!

Címkék: díj bfnp


2015.11.13. 09:51 balaton | peti

Kedvcsináló a Balaton-felvidéki kirándulásokhoz

Kornyi-tó, Hegyestű, Tapolcai-tavasbarlang, Kőtenger... ez mind a Balaton-felvidék!

Szólj hozzá!

Címkék: túra természet bfnp


2015.11.12. 13:47 balaton | peti

Vonatozd be a Balatont!

vonat.jpg

Nem feltétlenül kell otthon ülnünk a hűvösebb őszi-téli napokon – most pedig, köszönhetően a különleges időjárásnak és a tavasznak az őszben – kifejezetten ki kell használnunk a jó időt. Ki gondolná, hogy vonatra szállva is bejárhatjuk a régiót? Mi a gyerekekkel többször is kipróbáltuk már, hogy nem autóval ruccanunk át valamelyik településre, hanem vonatra szállunk - mondhatom, mindig nagy élmény volt. És igen, a vonatozásnak még mindig meg van a varázsa.

Szólj hozzá!

Címkék: vonat


2015.11.11. 16:22 balaton | peti

Gardafesztivál Tihanyban

gardasütés2.JPGA Gardafesztivál története több, mint egy évtizedre nyúlik vissza: az akkor még Gardáliának nevezett fesztivált 2002-ben rendezték meg először, azóta pedig a település egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát, sőt, az őszi balatoni programkínálatban is igen fontos szerepe van. Az esemény célja a település halászmúltja előtti tisztelgés. a hagyományőrzés és a gasztrokultúra fejlesztése.

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro tihany garda Garda Fesztivál


2015.11.05. 14:02 balaton | peti

Új gasztronómiai fesztivál - Balatoni Szalon

szalon.pngAz Anna-bál és a Romantikus Reformkor után újabb múltidéző, hangulatos rendezvénynek ad otthont Balatonfüred. A Balatoni Szalont 6 vendéglátóhely (kávézók, teázók és cukrászdák) álmodták meg, hogy felidézzék a korabeli szalonok élettel teli világát, és egy kis nyüzsgést hozzanak a városba az álmoskás novemberi hétvégére.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem gasztro Balatonfüred


2015.10.21. 14:34 balaton | peti

Őszi-téli gasztronómiai térkép a Balatonról

gasztroterkep20151.jpg

Egyre több helyről lehet hallani, hogy a Balatonra nem csak nyáron érdemes leutazni. És valóban! Az egész évben nyitva tartó kiállítóhelyek, látogatóközpontok, a kiváló túralehetőségek és a minőségi szálláshelyek a többi évszakban is tucatszám csábítják a tóhoz a vendégeket. És ne feledkezzünk meg a gasztronómiáról se, ami szintén fontos vonzereje a térségnek!

Szólj hozzá!

Címkék: térkép gasztro étterem pincészet


2015.10.19. 12:10 balaton | peti

Három tuti tipp a hosszúhétvége három napjára

balatoni bőség.jpg

Előttünk egy újabb hosszúhétvége (gyerekeseknek pedig ennek megfejeléseként az őszi szünet!), pihenésre, feltöltődésre ősszel is kézenfekvő választás a Balaton. Az igényes, családbarát szállások, a melegvízű fürdők és az ősszel ezerszínben pompázó természet mellett elmondjuk, hogy miért is érdemes még minket választani az ünnepi hétvégén.

Szólj hozzá!

Címkék: zene gasztro túra süllő siófok Balatongyörök Szigliget bfnp


2015.10.01. 12:30 balaton | peti

3 éves a balatoni blog

Pontosan ma 3 éve jelent 3ev.jpgmeg az első bejegyzés itt a balatoni blogon, elég hihetetlen, hogy így repül az idő… Ahogy korábban is, most is szeretnék megemlékezni egy teljesen szubjektív visszatekintéssel az évek alatt megszületett posztokról.

Szólj hozzá!

Címkék: születésnap szavazás balatoni blog


2015.10.01. 11:53 balaton | peti

Minden, ami Balaton – 3 „Balaton formájú” tipp

balaton_medence.jpg 

A Balatonnál a Balaton mindenhol ott van, mondhatjuk úgy is, hogy a mindenhol fellelhető legszebb természeti adottság. Ha becsukod a szemed, legyél balatoni vagy sem, felsejlik előtted a tó jellegzetes, dél-nyugat – észak-keleti tájolású, oldalról nézve fogó nélküli palacsintasütő serpenyő formája (Tihanynál a szélén éppen lecsöppenni készül egy csepp folyékony tészta :-)).

Szólj hozzá!

Címkék: Keszthely Balatonboglár Mencshely


2015.10.01. 11:31 balaton | peti

Boros kincsvadászat és szüreti fesztiválok az Őszi Nyitott Balaton kínálatában

borkereses.jpg100 palack borkülönlegességet rejtettek el a Balaton turisztikai nevezetességeinek közelében, hogy ezzel is vendégeket csaljanak a tó partjára. Ezzel párhuzamosan október 5-ig 162 olyan eseményt szerveznek, amelyekkel azt szeretnék bizonyítani, hogy a Balaton ősszel sem kihalt, érdemes ide eljönni néhány napra.

Szólj hozzá!

Címkék: nyitott balaton őszi Balaton


2015.10.01. 11:13 balaton | peti

Kalandos kincskeresés a Kornyi-tónál

kornyi.jpg

A Káli-medence közepén található Kornyi-tóról már többször említést tettem itt a blogon. A bármikor kipróbálható madármegfigyelés és az Emberi komédia szoborcsoporttal történő szelfikészítés után most egy rendhagyó programlehetőségre hívnám fel a figyelmeteket, amely nagyszerűen veszi igénybe a természeti környezet adottságait.

Szólj hozzá!

Címkék: káli-medence túra kornyi-tó


2015.09.30. 16:39 balaton | peti

TOP 5 Makovecz alkotás a Balatonnál

makovecz.jpgIlyenkor ősz táján, főleg, ha ilyen se-borús-se-napos idő köszönt be, az ember hajlamos egy kicsit elmélázni, megállni egy-két épület előtt vagy észrevenni olyan dolgokat, amelyek felett eddig elsiklott. Így vagyok ezzel én is – szinte nap mint nap elhaladok a balatonfüredi Halászkert Étterem mellett, természetes, hogy ott van, ahol mindig is volt és úgy néz ki, ahogy - jó ideig  fogalmam sem volt róla, hogy ez az épület is Makovecz Imre tervei alapján épült újra 1963-ban.

Nem vagyok építész, de a szépet, különlegeset szeretem – ezért is jártam egy kicsit utána, hogy a régióban merre láthatok még valami egyedit az egyik legnagyobb magyar építésztől. 

Szólj hozzá!

Címkék: templom makovecz


2015.09.28. 11:30 balaton | peti

Balatoni díjazottak az év ökoturisztikai attrakciói között

termhaz.jpg

Idén hatodik alkalommal adták át „Az év ökoturisztikai létesítménye” kitüntető címet, melynek díjátadó ünnepségére a Turizmus Világnapján, szeptember 27-én került sor az Országos Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) keretében. A pályázat célja, hogy az ökoturisztikai létesítmények kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján mérettessenek meg.

Szólj hozzá!


2015.09.25. 10:56 balaton | peti

Oldtimerek a Balatonnál!

1956_citroen_traction.jpg
Szeptember 26-án több mintegy 90 veteránautó és különleges youngtimer indul Székesfehérvárról Balatonlelle felé, hogy idén talán utoljára „lubickoljanak” a nyárvégi napfényben. Chrono Classic túraverseny az Oldtimer Szuperkupa, Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozatának utolsó előtti futama, ahol a gyönyörűen restaurált és műszakilag kiváló állapotban lévő autók nem csak kiállításszerűen láthatók, hanem működés közben hallhatóak, „érezhetőek”.

Szólj hozzá!

Címkék: verseny veterán autó


2015.09.25. 09:44 balaton | peti

Egy különös utazás története IV.

veszprem2.jpg

Iskolásként sosem szerettem az őszt. Az tanévkezdés, ha nem is volt feltétlenül rossz, a korán kelés és tanulnivalók, házi feladatok miatt mindenképpen kevesebb vidámsággal kecsegtetett, mint a gondtalan nyári szünet napjai. Amióta befejeztem tanulmányaimat, másként tekintek az őszre. Fülembe csendülnek azok a szavak, melyek a levelek végeláthatatlan színorgiáját dicsérik vagy a változatos gyümölcsfelhozatalt említik pozitívumként, én mégsem ezek miatt kedvelem.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás


2015.09.15. 09:50 balaton | peti

TOP 5 múltbéli kaland – idén ősszel a Balatonnál

 dinopark09.jpgA Balaton régióban ősszel is kitűnően szórakozhatsz, arról nem is beszélve, hogy visszarepülhetsz az időben – nem, nem az idei nyárra (ahhoz egyébként nem is kell időgépbe szállni, hiszen ezen a héten visszatér egy kicsit a Balatoni Nyár), hanem régmúlt időkre, legendás helyekre, megidézett kalandokra gondolunk.
És nem is kell hozzá Marty Mcfly fluxuskondenzátora, elég csak a Balatonra utazni.

Szólj hozzá!

Címkék: balatonszentgyörgy rezi történelem múlt kalandpark Hévíz Balatonfüred Dörgicse


2015.09.14. 16:51 balaton | peti

Pezsgő fürdővilág, cigányzene, sétahajózás

rom_ref.jpgSenki ne lepődjön meg, ha 1800-as évekbeli ruhákba öltözött hölgyekkel és urakkal találkozik Balatonfüreden, ez szeptember közepén teljesen normális arrafelé, hiszen ekkor tartják immáron 10. alkalommal a Romantikus Reformkor fesztivált. Igazi időutazás ez, a múltbéli hagyományok megidézése, hiszen a balatonfürediek igazi lokálpatrióták, polgárok a szó valódi értelmében, akik szívesen visszahozzák a történelmi időket, a fürdőélet fénykorát.

Szólj hozzá!

Címkék: Balatonfüred Romantikus reformkor


2015.09.03. 11:09 balaton | peti

Gasztrovasárnap 2015

kaja.jpg

A három Balaton-parti megye – Veszprém, Somogy, Zala – kereskedelmi és iparkamarái 2002 óta működtetik a három megyében és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található vendéglátóhelyek minősítésére és népszerűsítésére szolgáló Kamarai Védnöki Tábla rendszert, amelyben közel 150 minősített, kiváló szolgáltatást nyújtó vendéglátóhely működik.

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro étterem gasztrovasárnap


2015.09.03. 09:54 balaton | peti

Különleges sétautak a Balaton-felvidéken

szepezd_templom.jpg

Éppen az eggyel korábbi bejegyzésben vetettem számot a nyári élményekről, illetve biztosítottam mindenkit arról, hogy ősszel is rengeteg program vár a Balatonhoz érkezőkre. Kezdetként hadd ajánljak figyelmetekbe 3 olyan sétautat, ami viszonylag kevéssé ismert a köztudatban, mégis mindegyik rendelkezik valamiféle sajátos bájjal, ami miatt mindenképpen érdemes végigmenni rajtuk. Fogadjátok sok szeretettel!

Szólj hozzá!

Címkék: óbudavár túra séta balatonszepezd Kapolcs


2015.09.03. 09:30 balaton | peti

Nyárból az őszbe

fesus_nora_osz.jpg

Szinte hihetetlen, hogy máris szeptembert írunk. Még csak most kezdődött a nyár, az izzasztó hőség, a szabadság éltető zsongása, aztán már is térhetünk vissza iskolapadba, munkahelyre. Ennek ellenére azt gondolom bánkódni egyetlen percig sem érdemes, hiszen páratlan élményekkel gazdagodtunk az elmúlt hónapok alatt, illetve a közelgő időszak is számos érdekességet tart számunkra.

Szólj hozzá!

Címkék: ősz őszi Balaton


2015.08.17. 12:43 balaton | peti

Ezt is kipróbáltuk: Cseles Kelepce

na.jpgHétvégén egy újabb kirándulást ejtettem meg a Balaton régióban és egy régóta tervezett attrakciót is sikerült eközben kipróbálnom. Ez volt a Cseles Kelepce Balatonlellén, ami a manapság igen népszerű szabadulós játékok közé tartozik. Izgalom, fejtörők, csapatmunka, mi kell még a felhőtlen szórakozáshoz?

A szabadulós szoba nem új keletű találmány, bár nemzetközi ismertsége még nincs 4 éves. Eredetileg számítógépes játékműfaj volt, de 2011ben megjelent az első offline szabadulós szoba, mégpedig Magyarországon. Ez volt a ParaPark. Az attrakció híre villámgyorsan járta be a hazai és nemzetközi sajtót, a sikerességen felbuzdulva pedig számos újabb szabadulós helyszín nyílt. Az egysíkúságot elkerülendő mindenki igyekezett magának saját koncepciót kitalálni, amire ráépíthette játékát, mindenhol más kerettörténetet adva a szabaduláshoz. Budapesten rengeteg ilyen helyszínt találhatunk, de szerencsére vidéken is egyre több helyen tudjuk próbára tenni magunkat.

Szólj hozzá!

Címkék: játék Balatonlelle szabadulós szoba


2015.08.04. 16:30 balaton | peti

Ezt is kipróbáltuk: Zobori KalandoZoo

torony.JPGKis családommal természetesen a Balaton régióban nyaraltunk – idén is. Klasszikus család, apa, anya, 2 gyerek, kisfiú (4 éves) és kislány (11 éves), bár ezért a jelzőért biztosan megharagudna… Az idő nem volt túl forró, de nem csüggedtünk, hiszen ezernyi kaland várt ránk borús időben is. #mindenidobenbalaton :-)
Egyik nap Zalaszabarra kirándultunk a kalandparkba, a Zobori Kalandozooba, Zalakarostól, illetve a Kis-Balatontól 5 km-re.

Szólj hozzá!

Címkék: kalandpark Zalaszabar


2015.07.31. 10:51 balaton | peti

Experidance – különleges előadás Balatonkenesén

experid.jpg

Augusztus 8-án, szombaton, a Balaton egyik legszebb fekvésű rendezvényhelyszínén, a balatonkenesei Széchenyi parkban igazán különleges zenés-táncos előadást tekinthetnek meg az érdeklődők. Az Experidance Táncprodukció és a 100 tagú cigányzenekar szólistáinak együttműködésével megvalósuló FERGETEGES - A királyné, a gróf és a cigánylány című produkció igazán unikális élményt kínál a színházi előadások kedvelőinek.

Szólj hozzá!

Címkék: zene színház Balatonkenese