Álomállás - Száguldó riporter kerestetik

2016. május 24. 11:52 - Tencsi

Mindig is újságírói karrierre vágytál? Neked a Balaton a Riviéra? Kipbórálnád, milyen a saját hajódon napozoni? Akkor dobd be magad, és jelentkezz az Álomállásra. Legyél riporter és tudósíts a Balatonról

bruttó 1 millió forintos álomfizetésért!

Ha jó kommunikációs készségeid vannak, otthon vagy a Facebook és az Instagram világában, bírod a pörgést és szóra tudsz bírni másokat, jelentkezz!

Június 6-áig a
balaton@itthon hu-n.

A legjobbakat nagyszabású castingra várjuk a Nemzeti Regattán június 11-12-én.

 

Legyél tagja egy szuper csapatnak! Ha már betöltötted a 18. életévedet, mesélj a legjobb balatoni fesztiválokról, próbáld ki a legmenőbb helyeket, és szerezz életre szóló élményeket, miközben dolgozol.

Riporteri juttatások:

- Bruttó 1 millió forint fizetés,

- Fesztiválbelépők,

- Szállás és étkezés,

- Saját gyorshajó, kapitánnyal,

- Saját autó, sofőrrel.

 Jelentkezés kezdete és részletek június 1-jétől.

Légy Te a Balaton Száguldó Riportere!

Szólj hozzá!

Balaton Napja 2016

2016. május 17. 15:04 - balaton | peti

strand.jpg

Tavaly indult nem titkoltan hagyományteremtő céllal a Balaton Napja rendezvény, mely ünnepélyesen megnyitja a strandszezont a Magyar Tenger partján. Az egész tavat körbeérő eseménysorozatban tavaly 10 település vett részt, de a Magyar Turizmus Zrt. és a Balatoni Fejlesztési Tanács is aktívan segédkezett benne.

Idén sem lesz másként, az első szombaton, amikor a Balaton vizének hőmérséklete 20 C° fölé emelkedik, megrendezik a Balaton napját. Az előrejelzések szerint erre május utolsó vagy június első hétvégéje lehet alkalmas.

Tovább
Szólj hozzá!

A balatoni programokat reklámozta Süsü

2016. május 16. 15:20 - Furedkapitany

Süsü ugyan Balatonszárszón, a Csukás István Színházban lakik, de a hétvégét ‪#‎Balatonfüred‬ nevezetességei között töltötte. Itt nyílt ugyanis Süsü a sárkány, Mirr-murr és Pom Pom rajzokat is felvonultató kiállítás. A rajzokat Sajdik Ferenc Kossuth-díjas grafikusművész készítette. A sárkány egy ‪#‎Jaguar‬ XE - vel jött a ‪#‎Balaton‬ északi partjára. Az ‪#‎autóba‬ befért ‪#‎Balatonföldvár‬ lakója, ‪#‎BalcsiGuszti‬ is, akit ‪#‎FüredKapitány‬ hívott meg egy kirándulásra. Ők mind a hárman a ‪#‎NyitottBalaton‬ akció eseményeit reklámozták, megpróbálták bebizonyítani, hogy a programok miatt, érdemes hűvösebb időben is ellátogatni a Balaton partjára.

Szólj hozzá!

Keresik a legjobb játszóteret a Balaton északi partján

2016. május 09. 11:41 - Furedkapitany

jatszoter.jpg

Elindult az a kampány, amelyben a gyerekek és a nekik kreált mesehős, Füred kapitány, együtt kritizálják a balatoni éttermeket, múzeumokat. Megpróbálják felkutatni azokat a helyeket, amelyek igazán gyerekbarát módon várják a turistákat. Elsőként, Füred Kapitány megkérte Zsófit, Emesét (Felsőörs) és Igort (Budapest), hogy próbálják ki a legjobb balatoni játszótérnek tartott kiserdei játszóteret. Sok balatonfüredi lakos úgy véli, ez a legjobb játszótér a Balaton északi partján.

Tovább
Szólj hozzá!

Elindul a balatoni szezon

2016. május 09. 11:33 - balaton | peti

hajo.jpg

Végre! Hajózhatunk, vitorlázhatunk, kikapcsolódhatunk és szórakozhatunk kedvünkre – és az időjárás is úgy tűnik, hogy a kegyeibe fogad minket! Sorra rendezik a Balatonnál a szezonnyitókat: szombaton, az Évadnyitó Do-Q-Ment Nagydíjjal az idei vitorlás vette hivatalosan a kezdetét. A balatonfüredi Vitorlabontó szombati, igen látványos versenyén 160 hajó állt rajthoz. És nem sokáig kell várnunk a turisztikai szezon hivatalos megnyitójára sem, hiszen a pünkösdi hétvégén Siófokon felvonulás, könnyűzenei koncertek, családi programok, gasztronómia és vásár jelzi a turisztikai szezon megnyitását.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: hajózás hajó

Tavaszi Nyitott Balaton harmadszor

2016. április 25. 14:29 - balaton | peti

2016_tavasz_itthon_hatter_jo.jpg

2016-ban május 1-16. között kerül megrendezésre a Nyitott Balaton elnevezésű, egész tavat érintő eseménysorozat, melynek fő célja, hogy felhívja a figyelmet a tó olyan értékeire, amelyek nemcsak nyáron, hanem tavasszal (esetleg ősszel) is elérhetők. És valóban, a páratlan természeti kincsekkel rendelkező régió egyaránt tartogat bakancsos, nordic walking és kerékpáros túrákat az aktív turizmus szerelmeseinek, de a Gasztroélmények évéhez csatlakozva több ételhez-italhoz kapcsolódó rendezvényt is ebben az időszakban tartanak.

Tovább
Szólj hozzá!

Rizling Tavasz ’16

2016. április 22. 09:57 - balaton | peti

rizling.jpg

A balatonfüredi fiatal borászokból álló, frissen verbuválódott egyesület, a Rizling Generáció, május 14-én megszervezi a Rizling Tavasz ’16 nevű eseményt az újonnan épült négy csillagos Hotel Füred Spa & Conference-ban. Az egyesület nem titkolt célja, hogy hagyományteremtő eseményt hozzon létre, amely nemcsak a környékbeli borkedvelőket csalja az impozáns helyszínre.

Tovább
Szólj hozzá!

Balatoni szörp ajánló

2016. április 22. 08:30 - balaton | peti

szorp.jpg

Májusra mi mást is ajánlhatnánk szörp alapanyagként, mint a bodzavirágot. Tulajdonképpen bármilyen gyümölcsből, sőt gyógynövényekből is készülhet szörp, mindössze megfelelő mennyiségű cukor szükséges hozzá. A jól ismert, hagyományos szörp alapanyagok mellett a menta, a citromfű, az akác vagy a gyömbér is nagyszerű szörp alapok, melyeknek nemcsak kellemes ízét, de az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásait is élvezhetjük. A Tihanyban és a Balaton-felvidéken fellelhető levendulából készült szörpöt ma már szinte minden „szörpműhelyben” kóstolhatunk, azonban a Balaton vidéke további különlegességekkel is szolgál.

Tovább
Szólj hozzá!

III. Csirke-csülök fesztivál a nagyvázsonyi Kinizsi Várban

2016. április 21. 15:49 - balaton | peti

csirkecsulok.jpg

Harmadik alkalommal rendezik meg a nagyvázsonyi Kinizsi várban a Csirke-csülök fesztivált. A kétnapos program egy hétre elegendő kulturális és gasztronómiai csemegével szolgál gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A tavaszköszöntő esemény vásári komédiával, hagyományőrző íjászbemutatóval, érmeveréssel, korabeli játszóparkkal, Gryllus Vilmos koncerttel és számos érdekességgel idézi meg a reneszánsz kort április utolsó hétvégéjén. A Bakonyban fellelhető gyógynövények ínyenc gasztro-kultúrájának bemutatásáról Szőke András különleges tálalásában csemegézhet majd a nagyérdemű.

Tovább
Szólj hozzá!

Nemzeti Regatta Siófokon

2016. április 20. 08:14 - balaton | peti

regatta2.jpgIdén első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezik meg június 11-12-én, Siófokon a Nemzeti Regattát, melynek szervezője az idén 170 éves Balatoni Hajózási Zrt. Az esemény célja az emberek figyelmét felhívni arra, hogy a Balaton, Közép-Európa legnagyobb tava, közös, nemzeti kincsünk. Emellett természetesen a vitorlássport népszerűsítése is fontos szempont - hiszen a magyar vitorlázók évről évre szép eredményeket érnek el rangos nemzetközi versenyeken.

A rendezvény fő attrakciója a speciális amatőr vitorlásverseny (pályaverseny), melyen Magyarország települései által indított hajók (OneDesign – azonos típusú - hajók) vesznek részt. A vitorlásversenyhez a hajókat és kormányosokat a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja a települési csapatok számára, de a legénységet a települések maguk állítják ki.

Tovább
Szólj hozzá!

Nemzetközi Ikarus találkozó

2016. április 14. 09:01 - balaton | peti

ikarus.png

Különleges eseményre kerül sor Tapolcán május 7-én, ahol először rendezik meg a Nemzetközi Ikarus találkozót. Nevéből könnyen kitalálható, hogy főszerepben a legendás buszok állnak, s a hozzájuk kapcsolódó különféle programok, melyek izgalmas szórakozást kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Tovább
Szólj hozzá!

Gasztroélmények éve – rendezvényajánló a Balaton vidékéről

2016. április 12. 08:35 - balaton | peti

_dsc1170.jpg2016 a gasztronómiai, azaz az ízes élmények éve – kukkantsunk be egy kicsit emögé a jól hangzó szlogen mögé, nézzük meg, hogy a Balaton régióban a közel jövőben hol és mit kóstolhatunk meg! Március elsősorban a húsvété volt, a jellegzetes húsvéti fogásokkal, de később is számos ételhez-italhoz fűződő eseménnyel találkozhatunk Balaton régió szerte.

Tovább
Szólj hozzá!

Verses Balaton

2016. április 11. 14:23 - balaton | peti

felix_mariusz_napnyugta.jpg

Április 11-én, József Attila születésének napján a költészetet ünnepeljük. József Attila ezer szállal kötődik a Balatonhoz – a Balatonszárszón található emlékházát nem rég újították fel. Az interaktív kiállítás a költő életének utolsó időszakát idézi fel, és abból visszatekintve állít emléket egész életművének, miközben bepillanthatunk a költő tárgyi- és szellemi hagyatékába is.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: költészet

„Jövőre Veletek ugyanitt, mert kerékpározni jó!”

2016. április 10. 09:38 - balaton | peti

balatonkor.jpg

Ez a jövőre azonban még idén van, ugyanis ez a jelmondata a Balatonkör elnevezésű rendezvénynek, melyet először 2000-ben, a Föld napja alkalmából hívtak életre a főként siófoki és zamárdibeli kerékpárosok. Azóta minden évben megrendezték az eseményt, s ez idő alatt Magyarország legnagyobb vezetett kerékpáros túrájává nőtte ki magát.

Tovább
Szólj hozzá!

IX. Hercegi Mandulás Napok Vonyarcvashegyen

2016. április 07. 16:17 - balaton | peti

mandulaviragzas.jpgA Hercegi Mandulás Napok elnevezésű programsorozat Vonyarcvashegy azon kultúrtörténeti értékének kíván emléket állítani, hogy a település egykoron a keszthelyi Festetics-család birtoka volt, s a mostani nagyközség nyugati területén helyezkedett el a család mandulás kertje. Ennek emlékét őrzi a Mandulás utca is, de Vonyarcvashegyen található az egykori Festetics-pince, a ma Helikon Tavernaként üzemelő vendégfogadó is.

Tovább
Szólj hozzá!

Újra nyit a gyenesdiási termelői piac!

2016. április 06. 11:32 - balaton | peti

piac_nyito.jpg

Azt már tudjuk, hogy ha szombat, akkor piac (vagy vasárnap). Nem lesz ez másként most hétvégén sem, ugyanis április 9-én, délután 15 órakor az idei szezonban először megnyitja kapuját a gyenesdiási termelői piac, főszerepben a burgonyával.

Ennek keretein belül a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja vetőburgonya vásárral és a keszthelyi burgonyafajták bemutatójával várja az érdeklődőket, s hogy a gyermekek se unatkozzanak őket kreatív műhely és Zabszalma koncert várja.

Tovább
Szólj hozzá!

Badacsony New York-ban

2016. március 25. 08:31 - balaton | peti

badacsony_newyorkban2.jpg

Immáron ötödik alkalommal, de ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be a Badacsonyi Borvidék az impozáns budapesti New York Palotában április 6-án. Az eseményen - amelynek fókuszában a borvidékre illetve a pincészetekre jellemző borok lesznek - a badacsonyi borászok személyesen töltik boraikat szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba.

Tovább
Szólj hozzá!

Húsvét a Balatonnál

2016. március 23. 12:18 - balaton | peti

husv_feszt_siof.jpgIdén korán érkezik a Húsvét. Március utolsó hétvégéjén régiószerte programokkal kedveskednek a gyermekeknek és családjaiknak. Gyenesdiáson állatsimogató, süteménysütés, kézműves játszóház várja a húsvéti készülődés alkalmából tartott vásáron az érdeklődőket március 19-én. Ugyanezen a napon a keszthelyi Balaton Múzeumban is tartanak családi napot, a Tihanyi Levendula Házban pedig a húsvétváró foglakozáson a látogatók kifújt tojásokat díszíthetnek – a levendulaszörp megkóstolása és a filmvetítés is kihagyhatatlan program a Belső-tó partján. 

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: húsvét

TOP 3 balatoni program a hosszúhétvégén

2016. március 08. 16:34 - balaton | peti

mandula.jpgProgramajánlónk egy kicsit rendhagyó, mert ugyan a március 15-i hosszúhétvégére szól, de nem elsősorban ünnepi programokról szeretnénk szólni, hanem a tavasz közeledtére való tekintettel inkább 3+1 színes - illatos – ízes eseményről - ha már 2016, a Gasztroélmények éve...

Először is csodáljuk meg a virágzó mandulafákat – Balatonlellén, a Pócz Pincészetben. Az udvarban számos mandulafa áll, amelyek virágba borulását minden évben megcsodálhatjuk.

Tovább
Szólj hozzá!

Március, a barlangok hava

2016. március 01. 09:09 - balaton | peti

loczy_1.jpg

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzetipark-igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: barlang

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu