Hirdetés

blog_banner.jpg

Óriás Balaton térkép

balaton terkep mini mod.jpg

A Balatonról

A Balaton szépsége időtálló. Különleges tájegységei és egyedülálló vize mindenkiben felejthetetlen emlékeket hagy. Emellett fontos a vízi turizmus, az aktív- és ökoturizmus, a szőlészet-borászat valamint a wellness is.

Leggyakoribb címkék

Badacsony (13) Balaton7 (14) Balatonfüred (21) balatonfüred (10) bfnp (12) bor (19) Csopak (11) fesztivál (18) gasztro (22) Gyenesdiás (16) Hévíz (16) játék (10) kép (14) Keszthely (13) koncert (18) múzeum (11) sport (14) Tihany (17) túra (26) videó (26) Zalakaros (13)
Címkefelhő

Tovább a Facebookra

2014.07.23. 16:43 balaton | peti

Kinizsi napok Nagyvázsonyban

kinizsi napok_webre (2) (2).jpg

Szólj hozzá!

Címkék: vár várjáték Nagyvázsony


2014.07.22. 11:09 balaton | peti

A Fenomén is a Balatont népszerűsíti

ronaldopirelli.jpg

Bár a világhírű Ronaldo már szögre akasztotta futballcsukáját, véleményére még a mai napig sokan adnak. Éppen ezért óriási dicsőség, hogy a Balatont népszerűsíti, ahogy az a fenti képen látható.

A kép Balatonfüreden készült, a Tamás-hegy egyik kiemelkedő pontjáról, alatta a város látható, jobbra tőle a Tihanyi-félsziget és a rév, szemben pedig a déli part látszik a távolban a fonyódi dombokkal. A panorámatechnikának köszönhetően sikerült befogni szinte az egész keleti partot is, bár emiatt a Fűzfői-öböl kicsit lekerekítettnek látszik.

Szólj hozzá!

Címkék: poén


2014.07.22. 08:14 balaton | dia

„ A füredi Anna bálon szól a zene szó…”

1263897.jpg

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül az Anna-bál. Immáron 189. alkalommal, július 26-án várja vendégeit a rendezvény, melynek idén számos kísérő programja is lesz. Az ország egyik legnagyobb múltú bálja, mind hangulatában, mind tradícióiban feleleveníti a reformkori Magyarország időszakát. Az est fénypontja természetesen a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása lesz. A bált a Duna TV teljes egészében közvetíti.

Szólj hozzá!

Címkék: tánc Balatonfüred Anna bál


2014.07.21. 15:01 balaton | peti

Horgászat környezettudatosan

bojli.jpgSzerencsére azt tapasztalhatjuk, hogy egyre elterjedtebb a környezettudatos gondolkodás a turizmus terén is, ami elengedhetetlen a fenntartható fejlődéshez és bolygónk megőrzéséhez. Számos módon felfigyelhetünk erre, kezdve az aktív- és ökoturisztikai célpontok népszerűsödésével, a különböző oktatóközpontok létrehozásával vagy akár olyan apróságokkal is, mint a szelektív hulladékgyűjtés.

Örömteli, hogy a természet védelme a horgászatban is egyre hangsúlyosabb szerepet kap. Ennek jó példája a bójlizás.

Szólj hozzá!

Címkék: hal horgászat környezettudatosság Balatonakali bójli catch & release


2014.07.20. 15:13 balaton | dia

DumaFüred

fured-2014-online-blog.jpg

Az immáron 3. alkalommal megrendezésre kerülő Dumafüred, 2014. július 25. és augusztus 3. között új helyszínen, a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpont szabadtéri színpadán várja látogatóit. A stand-up műfaj kedvelőit 10 napon át várja a fesztivál.

Szólj hozzá!

Címkék: rendezvény balatonfüred duma Fesztivál


2014.07.18. 18:00 balaton | dia

RockPart'14

külföldi.jpg

A tavalyi sikeres indulás után az idei évtőll új néven, RockPart ‘14 fesztiválként fut tovább az ország legfiatalabb rock- és metal rendezvénye. Ami nem változik: kiváló külföldi zenekarok valamint a magyar élvonal jobbnál jobb koncertjei, nyári hangulat, balatoni fürdőzés a forró délutánokon. Mindezt a tavalyihoz képest plusz egy szabadtéri nagyszínpadon, a  bérletesek számára egy ingyenes 0. nappal kiegészítve! A rendezvény július 24. és 27. között várja a rock zene szerelmeseit. Balatonszemesen.

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene rock fesztivál Balatonszemes


2014.07.17. 11:51 balaton | dia

Megúszod?

Balaton-átúszás3.JPG

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a tó egyik legnagyobb sporteseménye a Balaton-átúszás. Most szombaton több ezer ember teszi meg a révfülöpi kikötő és balatonboglári Platán strand közé eső 5,2 km-es távot.

1 komment

Címkék: sport úszás aktív Révfülöp Balatonboglár


2014.07.16. 16:23 balaton | dia

Néptánc a Balaton Soundon? IGEN!

BS_1.jpg

A VOLT fesztivál után a Balaton Sound látogatói előtt mutatkozott be a Magyar Turizmus Zrt. idei újdonsága, a néptánc szimulátor, amelynek segítségével bárki kipróbálhatja a legjobb magyar néptáncokat különféle hátterek előtt, majd az elkészült videót saját ismerőseivel is megoszthatja.

Szólj hozzá!

Címkék: zene fesztivál tánc red zamárdi Balaton Balaton Sound


2014.07.16. 13:53 A.g.o.r.a.

Balaton-túra hullámlovaglással és (adrenalin)fröccsel - VIDEÓ

Az Év Utazójának legfrissebb videójában a Balatont fedezi fel Judit és a stáb. Kulturálódnak Keszthelyen, óriási eséseket láthatunk Judittól Csopakon a felfújható Funparkban és Vonyarcvashegyen, ahol vízisízni tanul, elindulnak a Kékszalag Nagydíj futamával, majd a Balaton Soundon zárják a hihetetlen hetet. 

Szólj hozzá!

Címkék: Év Utazója


2014.07.15. 08:37 balaton | peti

"szombat van, piacnap"

tihany-piac-3.jpgAhogy jöttem be dolgozni, zenét hallgattam, s az egyik számban hangzott el a címben szereplő szókapcsolat. Eddig fel sem tűnt igazából, pedig nem először hallottam a dalt. Most valahogy szöget ütött a fejemben, hogy tényleg: szombat van, piacnap. Ennek kapcsán néztem körül kicsit, hol is lehet kimenni piacra a Balaton körül.

A sorra nyíló balatoni termelői piacok a régi idők nyugodt hangulatát idézik, ahol mindent megtalálhatunk a házilag készült kecskesajttól, juhsajttól kezdve; egészen a kemencében sült finomságokig. Összegyűjtöttem, hol is válogathatunk a háztáji zöldségek, gyümölcsök, lekvárok, sonkák, fűszerek, avagy a házi savanyúságok közül.

Szólj hozzá!

Címkék: keszthely videó piac gasztro hal Tihany Keszthely Gyenesdiás Hévíz Fonyód


2014.07.14. 09:45 balaton | dia

Szemes Fesztivál – 2014

Balatonszemes_Szemes Fesztivál_1.jpg

20. alkalommal rendezik meg a Szemes Fesztivált Balatonszemesen, 2014. július 16. és 20. között. A déli part legkedveltebb, ingyenes családi rendezvénye idén ismét várja az érdeklődőket. Most is több izgalmas programmal kedveskednek a látogatóknak többek között koncertekkel (ByTheWay, Anna&the Barbies, Ivan&theParazol, Mózes Tamara, Gypo Circus, Husnullina Regina, G.U.P. feat Pákai Petra), táncos műsorokkal, kiállításokkal és gasztronómiai alkotásokkal.

Szólj hozzá!

Címkék: zene kultúra koncert fesztivál gasztro Balatonszemes


2014.07.13. 15:09 Év Utazója

Oxigénbár és Krokodil Zoo

3. nap - Siófok, Balatonszárszó

A pénteki programunk a rossz idő miatt kicsit átalakult. Eredetileg a Zamárdi Kalandpark és a Siófoki Nagystrand is szerepelt volna a listán, de a zuhogó eső miatt inkább a Szentkirályi Oxigénbárt és a Krokodil Zoo-t választottuk úti célként.

Siófok főtere: Víztorony, Szentkirályi Oxigénbár - Első állomásunk a felújított Víztorony volt, aminek az a különlegessége, hogy a vendégek 90-95%-os oxigént szívhatnak egy furcsa, fejre szerelhető ketyerén keresztül. A reggeli kávé helyett ezt mi is kipróbáltuk. Üdítően hatott, főleg a Sound után. A torony 3. szintjén nem csak forgattunk, hanem forogtunk is. Nem a szék, hanem a föld mozgott velünk, mi meg csak láblógatva élveztük a kilátást.

4.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: siófok mala garden én az év utazója sszentkirályi oxigénbár


2014.07.13. 09:14 balaton | dia

Echo Könyvfesztivál

echo.jpgAz internet és mobilkommunikációs eszközök egyre nagyobb térhódításával a könyvek háttérbe szorulnak. Pedig az olvasás fontossága nem csökkent: ugyanúgy művel, nevel és kikapcsol mint korábban. Erre hívja fel a figyelmet az Echo Könyvfesztivál, melyet Tihanyban rendeznek meg 2014. július 17. és 20. között idén első ízben. A könyvbemutatók mellett koncertek, gasztronómiai programok is várják a Tihanyba látogatókat. 

A klasszikus alkotók (pl. Jókai Mór, Kisfaludy Sándor, Csók István, Németh László) balatoni témájú irodalmi és képzőművészeti alkotásain túl találkozhatunk kortárs művészekkel (pl. Bérczy József, Kállai Szilárd, Szekrényessy Attila és Schäffer Erzsébet) és az ő műveikkel is, esténként pedig  zenés programok színesítik a műsort, fellép például Sebestény Márta és Andrejszki Judit, valamit Liszkay Mihály is.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv kultúra fesztivál gasztro Tihany


2014.07.13. 08:28 balaton | peti

Művészetek Völgye 2014: tradíció és innováció

völgy.jpgIdén 24. alkalommal várja törzsvendégeit és az új érdeklődőket Magyarország legrégebbi, de idén megújuló összművészeti fesztiválja a Művészetek Völgye július 25. és augusztus 3. között. A Balaton-felvidék több száz éves településein (Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend) megrendezésre kerülő 10 napos rendezvénysorozat, a különlegesség, a kreativitás és a minőség jegyében fogadja látogatóit. 

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál völgy Művészetek Völgye Kapolcs


2014.07.12. 19:14 Év Utazója

Kékszalag, felfújt kalandpark és a SUP

2. Nap - Balatonfüred, Csopak és Zamárdi

Reggel Balatonfüred - A tegnapról már ismerős elektromos vitorláshajóról néztük meg reggel a Kékszalag rajtját. A hajó orrában ültem és pezsgőzgettem, nagyon jól lehetett látni azt a fantasztikus sokaságot a vízen, ami összegyűlt. Gyönyörűek és légiesek voltak a hajók, a katamaránok pedig  sportosan elegánsak. :) 

10473384_1477351855841903_8162861898643822521_n.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: én az év utazója #jóavíz


2014.07.11. 19:31 Év Utazója

Kastély, wakeboard, és a Balaton borai

1. nap: Keszthely-Vonyarcvashegy-Balatonfüred

Nyugat-Dunántúl után a Balaton-régiót járjuk végig az Év Utazója stábjával.  Rengeteg izgalmas program vár ránk ezen a héten, és persze víz-víz-víz, fesztivál, vitorlások, levendula. Annak ellenére, hogy nincs hőség, rengeteg dolgot tudunk majd megnézni és kipróbálni is.

Keszthelyről jelentjük - A keszthelyi Festetics kastélyból jelentkeztünk be először, ahol lovaskocsiztunk, utána a Balatoni Borok Házában balatoni borokat kóstoltunk az 500 éves, hűs pincében.  
Keszthely többek között arról híres, hogy itt található Magyarországon a legtöbb furcsa múzeum, mint a Csigaparlament, a Horrorárium vagy a Giccsmúzeum. Mi viszont ezek közül kettőt látogattunk meg, a Vadászati Múzeumot és Történelmi Modellvasút Kiállítást.

A vadászati kiállítás egyszerűen fantasztikus! Nem csak európai, de afrikai, amerikai és ázsiai állatokat is láthatunk híres vadászok, köztük Széchenyi Zsigmond és Kittenberger Kálmán, az Afrika-kutató zsákmányából.

10537964_494450157353060_1999365341_n.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: én az év utazója #jóavíz


2014.07.10. 08:30 balaton | dia

Akvárium a sétányon

tagores.jpg

A mai napon a balatonfüredi Tagore sétányon ökoturisztikai látogatóközpont nyílik. Az egyik halfajtáról a Bodorkáról elnevezett létesítmény, egy komplex környezetismereti bemutatóhely, mely betekintést nyújt az egész Balaton-felvidék, és Balaton vízi életvilágába. A régióban egyedülálló kiállítócentrum a nyári szezonon kívül is várja az érdeklődőket.

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás élővilág látogatóközpont Balatonfüred


2014.07.09. 08:15 balaton | dia

Balatonon az Év Utazója

banner.jpg

Májusban hirdette meg közös pályázatát a Magyar Turizmus Zrt. és a Travelo. Aki szerette volna elnyerni az 1 millió forintot és 10 hét utazást Magyarországon, annak nem kellett más tennie, mint feltölteni egy frappáns videót magáról és kedvenc helyéről az országban és várni, hogy hátha ő lesz az a szerencsés, aki elnyeri az álommelót.

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál vár víz kékszalag Tihany Keszthely Csopak Szigliget Festetics kastély


2014.07.08. 08:22 balaton | peti

VinCE Balaton – a legpezsdítőbb borfesztivál

vince.jpg

Ha Balatonfüreddel kapcsolatban megemlíti valaki a boros rendezvényeket, legtöbbeknek a Borhetek jutnak eszébe. De nem ez az egyetlen minőségi borfesztivál Jókai Mór városában, elég, ha csak a július 10-13. között megrendezésre kerülő VinCE Balatonra gondolunk, amely számos izgalmas programmal és természetesen kiváló borokkal várja az érdeklődőket.

Szólj hozzá!

Címkék: bor balatonfüred vince


2014.07.07. 15:14 balaton | dia

Jó a víz!

balaton_entry_v03.jpg
Keresd az Élmény itthon Facebook oldalán a #jóavíz alkalmazást, és tölts fel egy képet, amire tedd rá a #jóavíz hashteget, hogy mindenki lássa: Te is velünk együtt vigyázol a tóra! Ha pedig szerencsés vagy tied lehet a 3 darab páros BalatonSound napijegy, illetve az 5 darab páros Szigetjegy egyike. 

Fogjunk össze a Balatonért és mutassuk meg, hogy #jóavíz!

Szólj hozzá!

Címkék: nyeremény víz Balaton Balaton Sound


2014.07.07. 10:14 balaton | peti

Vitorlás tókerülés – immár 80 éve

kékssssz.jpg

Mérföldkőhöz érkezett Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye a Kékszalag Nagydíj: a július 10-12. között megrendezett verseny idén ünnepli 80. születésnapját. Természetesen az idő múlásával a verseny kiírása is változott valamelyest, néhány éve már nemcsak egytestű, hanem többtestű hajókkal is lehet nevezni.

Szólj hozzá!

Címkék: verseny vitorlázás kékszalag tókerülés


2014.07.07. 10:01 balaton | dia

Csütörtöktől újra Balaton Sound

BalatonSound_1.jpg

Az előző évek sikerei után július 10. és 13. között ismét megrendeződik a Balaton legnagyobb fesztiválja a Mastercard Balaton Sound. A Sound, melyet 2012-ben Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának választottak, idén is Zamárdiban várja a bulizni vágyókat.

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál balaton sound Zamárdi


2014.07.04. 10:26 balaton | dia

Okosan a Balatonon

okost.jpeg

Már korábban bemutattunk egy okostelefon-alkalmazást, mely egyaránt tartalmaz hajómenetrendet, térképet, időjárási adatokat. Az okostelefonok egyre szélesebb körben való elterjedése miatt, sorra jelennek meg a különböző applikációk is. Most három olyat mutatunk be, melyek jelentős segítséget nyújtanak, ha szállást, látnivalót vagy épp csak egy jó lángosost keresel.

 

Szólj hozzá!

Címkék: okostelefon applikáció bfnp


2014.07.02. 11:24 balaton | peti

Tihanyi Szabadtéri Játékok

tihany szab tér2.jpg

A nyári hétvégék tökéletesen alkalmasak arra, hogy az ember a szabadban töltse az estéit. Egy domboldalba kiülve, rosét kortyolgatva nézni a lenyugvó Nap sugarait fantasztikus érzés. Akiket viszont nem köt le egy ilyen elcsendesülős program, azoknak lehet kiváló választás Tihany. Az elmúlt 10 évben nagy sikert aratott Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai ugyanis idén is jelentkeznek, július 4-től augusztus 23-ig, minden pénteken és szombaton (esőnapok: hétfőn és kedden). 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló koncert színház Tihany


2014.06.23. 11:56 balaton | peti

Az esélyegyenlőség jegyében

aqualib.jpgNapjainkban egyre inkább előtérbe kerül hátrányos helyzetű embertársaink segítése az élet minden területén. Ez alól a turizmus sem kivétel, sorban kerülnek kialakításra az akadálymentesített kiállítóhelyek és egyéb infrastrukturális szolgáltatások, valamint egyre több helyen lehet találkozni látás- vagy halláskárosultak tájékozódását megkönnyítő eszközökkel.

Szólj hozzá!