Bambusznád, majomkenyérfa, kókuszdió

2016. szeptember 20. 08:47 - balaton | peti

afrika m.jpgGondolom, mindenki tudná folytatni a felsorolást, hiszen a KFT együttes örökzöld slágere szinte minden buliban elhangzik és a karaoke-estek nagy kedvence is. De vajon azt is tudjátok, hogy a Balaton mellett is átélhető ez a hangulat? Pedig így van, a Balaton északnyugati részén találkozhatunk egy csepp Afrikával mégpedig Balatonedericsen az Afrika Múzeumban.

A kiállítóhely betekintést enged a „Fekete kontinens” világába felhőtlen szórakozást nyújtva kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az attrakciók közül egyértelműen a legnépszerűbb a tevegelés. Te ültél már két púp közt? Egyszer mindenképpen próbáld ki! Sőt, ha így teszel, még beduin öltözetbe is belebujtatnak, hogy jobb képek készüljenek a Faceb családi albumba.

Közelebbi ismeretséget lehet kötni antilopokkal is az etetések kapcsán, amelybe a látogatók is bekapcsolódhatnak, de meg lehet tekinteni a gím- és dámszarvasokat, vízi bivalyokat, zebrákat, illetve a struccokat is. Ez utóbbiakat a közeli Vonyarcvashegy egyik vendéglőjében akár meg is lehet kóstolni pörkölt formájában, azoknak mindenképpen ajánlott, akik kedvelik a gasztrokülönlegességeket.

Csöpögő eső vagy tűző nap esetén a trófeakiállítás és az ősi maszájkunyhók hű másai nyújthatnak menedéket a látogatóknak, de ezeken kívül a helyi vendéglátóegységekben is megpihenhetünk. A múzeum júniustól októberig várja látogatóit, a jegyárakról, pontos nyitva tartási időkről és egyéb hasznos tudnivalókról itt tájékozódhattok.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr315447405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása