Látnivalóajánló: arborétumok

2016. szeptember 19. 08:00 - balaton | peti

arborétum.jpg

A Balaton régióban több arborétumot is találunk. A két legismertebb a Badacsonyörsön található Folly arborétum és a szigligeti Eszterházy kastély parkjának arborétuma. A Folly arborétum, amely a Folly család három generációja kitartó munkájának és állhatatosságának köszönhetően a történelem viharaiban is szépülni tudott és fenn tudott maradni, elsősorban különleges örökzöldeket, fenyőféléket tár a látogatók elé – a mesés balatoni panorámáról nem is beszélve.

Szigligeten a 10 hektáros, számtalan növényritkaságot felvonultató, a romantika jegyeit hordozó tájképi kert igazi öreg faritkaságokat rejt: az arborétum legmélyebb részén 200-250 éves tiszafákat, fehér nyárfákat, vadgesztenyéket, kocsányos tölgyeket, hársakat, platánokat láthatunk. A büdöskúti arborétum a Keszthelyi-hegység déli részének egyik legkedveltebb túracélpontja, mely Keszthelytől 12 km-re Balatongyörök határában helyezkedik el és változatos fajta-összetételű erdőrészletekből áll.

A helyszínekről bővebb információkat itt és itt találhattok.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr795482134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása