Balaton a sorok között

2016. augusztus 11. 16:27 - Deli Kitti

KÖNYVAJÁNLÓ - egy-egy olyan könyvet választottunk ki, melynek központi szereplője a Balaton: a gyerekeknek van hercegnős, sárkányos nagyon kalandos, a felnőtteknek romantikus, merengős, humoros. A vérbeli turistáknak könnyed nyelvezetű útikönyvet is tudunk ajánlani, hogy szórakoztató legyen a következő nyaralás állomásainak összeállítása.

Eszenyi Gábor Nyulász Péter regényéhez készített balatoni térképei.

Nyulász Péter: Helka regénytrilógia

bjurqpqn_2_510x350.png

Idén 125 évesek a Helka és Kelén hajók a Balatonon. Erről már elég sokat lehetett hallani. De azt tudjátok, hogy ez a két hajó honnan kapta a nevét? Nem csapott a hajós kapitány csak úgy a hasára ám! A tihanyi hercegi párt Fáy András már a 19. században már megénekelte tündére regéjében, amelyet Nyulász Péter 21. századi köntösben három kötetben újragondolt a mai fiatalok számára. A könyvekben megelevenedik a balatoni táj és benne minden mesebeli szereplő. A történetek valódi helyszíneken játszódnak, bár meglehet, hogy figyelmes olvasás után lesz csak egyértelmű számotokra, hogy a Bujdosók lépcsője a Badacsonyt, Pötyike fogadója Kapolcsot, a Soktornyú Kastély pedig Tihanyt jelöli. Érdemes felkerekedni családostul, vagy baráti társasággal és követni a regények útját, mert gyönyörű tájakra kalauzolnak el, ahol találkozhattok vízszabályzó manókkal, szépséges hercegkisasszonyokkal és bátor hercegekkel.

Csapody Kinga: Utazik a Család – Irány a Balaton

12621.jpg

Csapody Kinga könyve a legkisebbeknek olyan, mint a felnőtteknek a Google maps. Útbaigazítást ad, hogy merre vannak a gyerekbarát strandok, hol a legjobb a játszótér és a Balatonhoz milyen mesés történetek fűződnek. Szalma Edit illusztrációival pedig egészen egyszerűen életre kelnek ezek az aranyos történetek. Tehát nem egy sima mesekönyvről beszélünk.

Tóth Gábor Ákos balatoni trilógiája

trilogia.jpg

Tóth Gábor Ákos regénye versenyezteti a balatoni riviérát a toszkáni partokkal. Az édesvízi szerelem hármas regénye a könyv, amelyről bővebben itt olvashattok.

Zsiga Henrik: Balaton 100

3255564_5.jpg

Mindig is vágytunk egy útikönyvre, ami nem tételesen sorolja fel a látnivalókat és teszi unalmassá a tervezgetést. Zsiga Henrik útikönyve ízelítőt ad nemcsak az éttermek és borászatok Pazar élményéből, de a többszáz éve változatlanul álló várak és csendes múzeumok kínálatához is kedvet csinál. Érdemes lapozgatni mielőtt elindulunk a Balatonra.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr239087672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása