Dörgicse, a balatoni ezotéria fellegvára

2016. július 26. 16:09 - A.g.o.r.a.

A mai Dörgicse területét mindig is gyógyításra használták.   A táj szépségéhez, a Windows háttérképeket megszégyenítő zöld dombokhoz, a három misztikus templomromhoz és az energiamezőhöz már csak egy izgalmas hozzávaló kell, mégpedig a levendula.  Valahogy így jött létre a falucska levendula majorja, az imádni való Levendárium.

A gyógyítás centruma

A dörgicsei Levendáriumot Ildikó és férje, Zsolt 14 éve kezdte el felépíteni. Ildikó orvos és természetgyógyász végzettsége is van, így pontosan be tud számolni a levendula sok-sok jótékony hatásáról, amit a levendula nemzetségből mind a 39 fajtája képes produkálni.  Számomra egyébként bámulatos, hogy egy egyszerű növény milyen fantasztikus gyógyerővel bír: 170 féle molekulából áll, ami hatással lehet az idegrendszerünkre, az izmainkra, de még felveheti a harcot a kórokozókkal szemben is.

„Így juttatom el az emberekhez a gyógyerőt: egy kis esszenciás üvegben.” – meséli Ildikó. Szeretné, hogy a magyar emberek is megtapasztalják, hogy egy igazi illóolajat használva milyen fantasztikus gyógyerőt tudnak kapni. Ezt már egyre többen érzik is, és látogatnak el hozzájuk. Ennek köszönhető, hogy pár éve kialakítottak egy bemutatókertet is, ami már a google map-en is látható felülről, hogy kotta alakú a férj elhunyt zenetanár édesanyjának emlékére.

Gyógyító energiák

Az Árpád-kori templom rom a Levendárium mellett lehet, hogy nem is Árpád-kori? Többen is vizsgálták már ezt a templomot különböző módszerekkel és megállapították, hogy a lakosság növekedéséhez igazodva bővítették és alakították át. Úgy tűnik, hogy 2 részből áll, pedig igazából 7 része van. A legrégebbi része először nem is templomként üzemelt, hanem gyógyító hely volt, ami 3200 éves lehet, ami „kicsit” messze áll az Árpád-korról. Bár a lényeg ugyanaz. Spirituális szempontból mindig is kiemelkedő energiái voltak Dörgicsének, úgy látszik már évezredekkel ezelőtt is.

 

komment
Címkék: gyereabalatonra

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr38913270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása