Láttál Te már mozdonykergető óriáshekket?

2016. július 22. 18:27 - Furedkapitany

Az állomás közelében, a 375-ös szobormozdony mellett tapostunk a fékbe, hogy megnézzük, hogyan került a levegőbe ez a rózsaszín óriáshal. A gőzöstől néhány méterre található restiben kiderítettük, hogy ez a Leonardo Da Vinci-szerű alkotás a Hello Wood legújabb projektje.

 mozdonyhal2.jpg

A helyi kocsmában nem mindenki volt meggyőződve arról, hogy ennek az „izének” itt van a helye. De talán nem is nekik készült az alkotás. És a többi sem. Sok turista azonban értékeli a vizuális újdonságokat.  Idén már negyedik alkalommal próbáltak a magyarországi egyetemekről érkezett építész hallgatók ötletes, hangulatos installációkat készíteni Csopakra.  Az óriáshekk mellett a településen feltűnik egy szárazföldi hal-les, a borút mellett pedig egy mazsolaszárító által inspirált pihenőhely, de létrehozták a régió első szabadtéri dizájn-sütőkemencéjét is.  Az alkotások meglehetősen meghökkentőek, némelyik kimondottan zavarja a strandolást. De valahogy a vendégek jól tűrik az egyetemisták szárnypróbálgatásait. Nekünk is érdemes megnéznünk őket. Aztán majd eldönthetjük, háborgunk-e a fiatal művészek alkotásain, vagy nyitott, művészeteket kedvelő turistaként igyekszünk azokat befogadni, majd sétánk végén iszunk egy jó fröccsöt a helyi restiben.

Ha valaki nehezen viseli a kortárs művészetet, az ne álljon meg Csopakon. Inkább menjen Füredre, ahol hamarosan Vasarely kiállítás nyílik. Esetleg ugorján át Tihanyba, ahol mától Gulácsy Lajos női portréit, valamint a szerepjátékos önarcképeit is nézegethetjük. Vagy esetleg olvassa el a Balaton száguldó riporterének bejegyzéseit, ezekben biztos találunk magunknak olyan nyugis programot, amelyet autóval is érdemes felkeresni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr968906474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása