Végigkóstoltuk a Déli Partot!

2016. július 01. 13:11 - Bezselics Ildikó

Egy több, mint 200 kilométert felölelő ebéd következik képekben.
Az Itthon a Balatonon blog olvasóihoz is eljutott már a hír: megjelent a Balatoni Gasztrotérkép legújabb, harmadik kiadása – az Északi part után most már a Déli parton sem kell eltévednie azoknak, akik a minőségi vendéglátóhelyeket keresik a Balaton körül.

dp22.jpg

 A szerkesztők felkutatták a legizgalmasabb helyeket, és egy különleges rendezvény keretében egy napra, egy helyre szervezték őket, én pedig néhány szerencsés társammal együtt végigkóstolhattam ez alkalomra készített ételkülönlegességeiket. A programot a Balatonlellei Yacht Klubban kezdtük egy könnyű reggelivel és egy ébresztő, délelőtti vitorlázással, innen mentünk tovább Balatonszemesre, ahol meghívóink vártak bennünket.

 

A rendezvény házigazdája a balatonszemesi Kistücsök Étterem, és fáradhatatlan tulajdonosa, Csapody Balázs volt, akit nyugodtan nevezhetünk a minőségi balatoni vendéglátás védőszentjének is: nemcsak példát mutatott arra, hogy igenis lehetséges egész éves nyitva tartással, valódi szíveslátással és jó ételekkel fejlődni és fennmaradni egy szezonalitásra épülő közegben – folyamatosan segíti az őt követőket, és fontos szervező eleme a fejlődést elősegítő folyamatoknak.

 dp21.jpg

A Gasztrotérkép kitalálói és szervezői, Szauer Judit és Budavári Dóra nagy lendületet vittek ebbe a folyamatba az elmúlt másfél évben, és közös munkájuk gyümölcseként mára nyomon követhetően „körbe ér” a minőségi vendéglátás a Balaton körül. A térképre felkerültek olyan szállodák, pincészetek is, akik nem közvetlenül a Balaton partján, de annak vonzáskörzetében találhatók.

 dp25.jpg

Íme a lista, és egy kis vizuális „kóstoló”, mely képet ad arról, mire számíthatnak azok, akik felkeresik ezeket a helyeket:

 

BL Yacht Club & Apartments

Bonne Chance Étterem és Szálloda

Bussay Pincészet

Chateau Visz Kastélyszálló

Hubertus Hof Szálloda és Étterem

Kistücsök Étterem, Borpice és Vinotéka

Kristinus Borbirtok

Mala Garden Design Hotel & Mandara Café&Lounge

Paletta Bistrobar&Vinoteca

Páskom Cottage

Villa BOGaRT Vendégház

Villa Gréta Cukrászda

Zamárdi Gyümölcs Wellness Központ

 

 

A Kristinus Gasztro Műhely kínálata:

 HIDEG fogás:

SAS-sal párolt somogyi vaddisznóragu gombákkal, Kristinus ladikban

MACARON VÁLOGATÁS a Kirstinus Borbirtok és a nyárelő színeiben:

Fekete:

Szarvasgombás fehércsokoládé krémmel

Fehér:

Fekete szezámmag krémes

Rózsaszín:

Epres rebarbarás

 

A Mala Garden hideg ételei:

Vörös tonhal tatár zöld alga salival

Tandoori bélszín falatkák

 dp23.jpg

A Mandara édességei:

Gyömbéres- lime-os grízpuding mangóval

Epres- túrókrémes süti

 dp10.jpg

A Paletta hideg előétele: Vágottzsír házi kenyérrel és kápia lekvárral

 dp4.jpg

Chateau Visz: Céklával marinált fogas, bogyós gyümölcsökkel

 dp20.jpg

Villa Gréta: gluténmentes Sacher tekercs eperrel

 dp24.jpg

A Kistücsök a főételt adta:

Vaddisznógerinc balatonszemesi zöldspárgás árpával

 

Hubertus Hof - Terra Pannónia:

Nagybereki vaddisznó rilette
Angus Tatár Beefsteak
Házi sütésű kenyér

 dp12.jpg

Pach Gábor pálinkái

dp18.jpg 

Bussay pincészet borai

 dp17.jpg

Kristinus borok

 dp19.jpg

BLYC marinált zöldségek és pácolt sajtok

 

Bonne Chance rétestésztában sült tökmagos túróbatyu és más finomságok

 Minden idelátogatónak kellemes időtöltést, és finom falatokat kívánok!

 

Bezselics Ildikó

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr848851188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.