Balaton Napja 2016

2016. május 17. 15:04 - balaton | peti

strand.jpg

Tavaly indult nem titkoltan hagyományteremtő céllal a Balaton Napja rendezvény, mely ünnepélyesen megnyitja a strandszezont a Magyar Tenger partján. Az egész tavat körbeérő eseménysorozatban tavaly 10 település vett részt, de a Magyar Turizmus Zrt. és a Balatoni Fejlesztési Tanács is aktívan segédkezett benne.

Idén sem lesz másként, az első szombaton, amikor a Balaton vizének hőmérséklete 20 C° fölé emelkedik, megrendezik a Balaton napját. Az előrejelzések szerint erre május utolsó vagy június első hétvégéje lehet alkalmas.

A programok délután vízbefutással kezdődnének, majd koccintás következik az első régióborral, a BalatonBorral. Ezután büféversenyek, gasztropiknik, kreatív fröccs- és fröccskoktél készítési vetélkedők lesznek a megújuló balatoni gasztronómiai kínálat és az új strandbisztró trendek bemutatására.

A gyerekekre homokvárépítő- és papírhajó-versenyek várnak, de lesz sokféle játékos vagy komolyabb sportprogram, vízimentő-bemutatók, kreatív ügyességi vetélkedők, retro fürdőruha-bemutató, és sellőkosztüm-verseny is. Több helyszínen is lesz élő zene és estig tartó strandgrill-parti. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park az iskolák bevonásával Balaton-ismereti vetélkedőkkel készül, de több más kulturális program is színesíti majd a balatoni összetartozás napját.

Eddig a következő települések, illetve strandjaik jelezték részvételüket: Keszthely, Gyenesdiás, Szigliget, Badacsony, Fövenyes, Balatonfüred, Balatonboglár, Fonyód és Balatonfenyves, valamint kiemelt helyszín idén Balatongyörök lesz Balatonmáriafürdővel együtt. Ez már azokat a jövőbeni törekvéseket szolgálja, hogy a későbbiekben elsősorban északi és déli parti település-párok részvételére épülne a Balaton napja.

További információk a rendezvényről itt találhatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr238725130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása