Keresik a legjobb játszóteret a Balaton északi partján

2016. május 09. 11:41 - Furedkapitany

jatszoter.jpg

Elindult az a kampány, amelyben a gyerekek és a nekik kreált mesehős, Füred kapitány, együtt kritizálják a balatoni éttermeket, múzeumokat. Megpróbálják felkutatni azokat a helyeket, amelyek igazán gyerekbarát módon várják a turistákat. Elsőként, Füred Kapitány megkérte Zsófit, Emesét (Felsőörs) és Igort (Budapest), hogy próbálják ki a legjobb balatoni játszótérnek tartott kiserdei játszóteret. Sok balatonfüredi lakos úgy véli, ez a legjobb játszótér a Balaton északi partján.

Az akadékoskodók rögtön az elején renonszot kiálthatnak, hiszen itt nem is egy játszótérről van szó. Igaz is, a Kiserdő önmagában megér egy misét, hiszen betonos és murvás sétaútjain remekül lehet kerékpározni, rollerezni, vagy az ismertető táblákat olvasgatva madarakat és mókusokat keresgélni az évszázados fenyőkön. Forró nyári napokon az árnyas fák között lehet pingpongozni, a kisebbek jópofa egyensúlyozós játékokat találnak itt.

Ha nincs annyira meleg és most nem volt, hiszen ezen a reggelen a meleg kabátot kellett venni, akkor érdemes célba venni a napsütötte Helka és Kelén legendája ihlette mesejátszóteret, ahol tényleg olyan játékok vannak, melyek garantált 1,5- 2 órás elfoglaltságot adnak 2 és 12 éves kor között. A legjobb a várkastély ahol az ijesztő átlépőn átjutó gyerek nagy sikerélményt szerez, és a különleges mérleghinta, ahol hatalmas repülésre nyílik lehetőség. Ki lehet próbálni a távbeszélőt, vagy a mászásban megfáradtak agytornát is végezhetnek.

Nagyon örültünk, hogy a természetes szükségletekre is gondoltak Füreden, a wc épületét április közepén azonban zárva találtuk, és a leszerelt csapoknál kezet mosni sem lehetett. A mosdóhelység környezetén jól látszott, hogy szükségletek nem csak a nyári csúcsszezonban vannak. Nem örültünk annak sem, hogy csak fizetős parkolóban tudunk megállni, bár az óránként 170 forintos díj nem számít magasnak városi viszonylatban.

A játszótértől 2 percre található Füred híres cukrászdája, ahol egy jó fagyit is ettünk, bár nem volt egy olcsó mulatság: 2 kávéért, egy sütiért és 4 gombóc fagylaltért 2800 ft-ot kellett fizetni. Összességében tehát jól szórakoztunk, és ha fagyi helyett a szendvics is megteszi kifejezetten olcsó délutáni programot kínálhatunk a csemetéknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr408671610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása