IX. Hercegi Mandulás Napok Vonyarcvashegyen

2016. április 07. 16:17 - balaton | peti

mandulaviragzas.jpgA Hercegi Mandulás Napok elnevezésű programsorozat Vonyarcvashegy azon kultúrtörténeti értékének kíván emléket állítani, hogy a település egykoron a keszthelyi Festetics-család birtoka volt, s a mostani nagyközség nyugati területén helyezkedett el a család mandulás kertje. Ennek emlékét őrzi a Mandulás utca is, de Vonyarcvashegyen található az egykori Festetics-pince, a ma Helikon Tavernaként üzemelő vendégfogadó is.

A vonyarcvashegyi Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében megvalósuló rendezvény fő célja a helyi hagyományok ápolása, ezáltal a közösség saját identitásának megtartása. Ennek megfelelően a programba igyekszik bevonni a falu apraját, nagyját, lesz mandulafa koszorúzás, piknik, koncert, térzene, képzőművészeti kiállítás, mandulás sütemények kóstolója és természetesen elmaradhatatlan jókedv és vigadalom. További információk itt, részletes program alant.

mandula.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr668576496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása