Badacsony New York-ban

2016. március 25. 08:31 - balaton | peti

badacsony_newyorkban2.jpg

Immáron ötödik alkalommal, de ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be a Badacsonyi Borvidék az impozáns budapesti New York Palotában április 6-án. Az eseményen - amelynek fókuszában a borvidékre illetve a pincészetekre jellemző borok lesznek - a badacsonyi borászok személyesen töltik boraikat szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba.

Amellett, hogy az esemény tökéletesen kapcsolódik az idén indult Gasztroélmények Éve koncepciójához, kitűnő alkalom, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit. A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz, hogy az általuk kínált válogatott borok kóstolása, és a velük való beszélgetés által elevenedjen meg a Badacsonyi Borvidék hangulata. A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak.

„A kerek évforduló kapcsán döntöttünk úgy, hogy idén az elmúlt 5 év legszebb tételeit, többek között igazi terroir borokat mutatunk be” – mondta Békássy János elnök, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület borászainak aktív közreműködésével szervezik meg a borvidék bemutatkozását.

Ez természetesen sokféleképpen történhet: szóban, képben, álló- és mozgó változatban, színesben vagy éppen fekete-fehérben, csendesen vagy kiabálva. Az ismerkedés egyik legjobb módja azért mégiscsak az, ha a bor szól hozzánk. Megszólít, megérint, közel kerül – rengeteg kifejezést használhatunk, a lényeg egy- és ugyanaz: megismerni és megszeretni. Ebben kínálnak a szervezők neves szakemberek közreműködésével némi segítséget a következő mesterkurzusok által azoknak, akik számára a bor nem csupán egy alkoholos ital. A rendezvényről és a részletes programról bővebb információk itt találhatók.

badacsony_newyork_2016.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr38464818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása