TOP 3 balatoni program a hosszúhétvégén

2016. március 08. 16:34 - balaton | peti

mandula.jpgProgramajánlónk egy kicsit rendhagyó, mert ugyan a március 15-i hosszúhétvégére szól, de nem elsősorban ünnepi programokról szeretnénk szólni, hanem a tavasz közeledtére való tekintettel inkább 3+1 színes - illatos – ízes eseményről - ha már 2016, a Gasztroélmények éve...

Először is csodáljuk meg a virágzó mandulafákat – Balatonlellén, a Pócz Pincészetben. Az udvarban számos mandulafa áll, amelyek virágba borulását minden évben megcsodálhatjuk.

A kerékpárral, autóval vagy gyalog érkező, kikapcsolódni vagy feltöltődni vágyó vendégek számára a balatonlellei Kishegyen lévő Pócz Pincészet ideális helyszín lehet a hosszú hétvégére. A tavasz megünneplésére idén március 12-től 15-ig kerül sor, amikor is minden érdeklődő különleges gasztroprogramon vehet részt a Pócz Pincészetnél. Így az érdeklődők többek között Pócz József vezetésével bejárhatják a pincét, vagy hordós tételeket is kóstolhatnak a disznótoros borkorcsolya mellett. Részletek itt.

Aztán kóstoljunk pezsgőt és gyöngyöző bort Rádpusztán március 12-én 14 órától 22 óráig. Nem kevesebb, mint 19 pincészet kínálja büszkeségeit a Balatoni Nagy Pezsgő és Gyöngyöző Teszten, jobbnál jobb borok és pezsgők versenyeznek a kegyeinkért és azért, hogy később aztán az asztalunkra kerülhessenek, használjuk ki hát a kivételes lehetőséget és próbáljuk ki a szortiment minél több fajtáját. Bővebb infók erre.

És végül menjünk – még ha kései is kicsit az időpont – Alsóörsre disznótorra! A hosszú hétvége vasárnapján, március 13-án a faluközpontban az alsóörsi disznólkodás és vásáron Spirk Lászlóék a régi szokásokat felelevenítve készítik el a jobbnál jobb disznótoros étkeket. Ebédre lesz orjaleves, sült kolbász, hurka. Sőt, a vöröskő hazájának tartott településen a közkedvelt francia középkori játék, a petanque mintájára, annak helyi változataként megrendezik az első vöröskő hajító versenyt is. További tudnivalók itt

+1 tipp: ugyan nem a hosszúhétvégén, de még egy különleges programra csábítjuk a Balaton régió és nem utolsósorban a virágok szerelmeseit: menjünk nárciszt szedni Monoszlóra! Húsvét hétvégéjére (és még az azt követő 2 hétvégére) így szól a Magyar Provence Levendulabirtok invitálása: „Szálanként 20 Ft-ért 10 féle nárciszból lehet személyenként legfeljebb 100 szál nárciszt szedni nálunk... Gyertek és érezzétek ti is a tavasz leheletét!” Részletesen erre.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr108454752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása