Torkos Csütörtök 2016-ban is!

2016. február 02. 15:58 - balaton | peti

tcs2016_hun_900px.jpg

A Magyar Turizmus Zrt. 2016-ban is meghirdeti a népszerű Torkos Csütörtök akciót, amelynek időpontja idén február 11-re esik. Az új, szerethető arculattal büszkélkedő Torkos Csütörtök idén egyúttal az MT Zrt. szervezésében zajló „Gasztroélmények Éve 2016” tematikus programsorozat nyitánya is lesz.

Az elmúlt években a Balaton régió számos étterme csatlakozott az akcióhoz és az előjelek alapján úgy tűnik, hogy ez idén sem lesz másként. Mindazonáltal érdemes megjegyezni, hogy a Balaton környékén az utóbbi időben bekövetkezett néhány igen jelentős változás - dátumtól és konkrét rendezvénytől függetlenül:

  • a Balaton vidékén számos étteremben, családi pincészetben vagy a balatoni konyhát újragondoló és minden elemében frissességet hordozó bisztróban tetten érhető volt a balatoni gasztroforradalom. Számos jó étterem nyílt a Balatonnál, és minőségi bővülés tapasztalható a strandbüfé-kínálatban is, a legnagyobb változás pedig az ún. street food vagy beach food kategóriában volt tapasztalható.
  • a fenti megújulás egyik legmeghatározóbb eleme a helyi termékek, helyi alapanyagok felhasználásának előtérbe helyezése. Divatosak lettek a helyi termelői piacok, ahol nem csak hangulatos, de izgalmas élmény is a portékák, helyi ízek beszerzése.  
  • 2015-ben megszületett a Balaton Bora, amely a Milánói Világkiállításon debütált. Magyarország legjobb újborai (2015) között a Feind Borház Shyrah roséja szerzett Nagy Aranyérmet – és ezáltal a Balaton régiónak újabb dicsőséget.

A Torkos Csütörtök rendezvény igen szép kort ért meg, idén már a 11. alkalommal kerül megrendezésre. Az akcióhoz csatlakozó balatoni éttermek vállalják, hogy a teljes a’la carte kínálatra vonatkozóan a teljes étel- és alkoholmentes italfogyasztásból 50% kedvezményt adnak. A csatlakozó éttermek február 9-én 18 óráig regisztrálhatnak, az akció hivatalos weboldalán a torkoscsutortok.itthon.hu honlapon. Az érdeklődők szintén itt találhatják meg az éttermek folyamatosan bővülő listáját. A további balatoni téli gasztroeseményekről korábban itt írtunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr808353676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása