Rangos elismerés a Márga-séfnek

2015. december 03. 10:21 - balaton | peti

marga.jpg

Az idén megújult Márga Bisztró séfje kapta meg a Gundel Művészeti Díjat gasztronómia kategóriában, melyet idén először adtak át, hogy ezzel is segítsék a tehetséges, de még kevésbé ismert szakácsok előrejutását.

A Balaton régió vendéglátása az utóbbi időben jelentős változásokon megy keresztül, több szolgáltató igyekszik szakítani évtizedes beidegződésekkel. Ennek egyik vonala a balatoni beach-food forradalom, melyről korábban már írtunk, illetve ide sorolható a fine dining éttermek jelenléte is. A balatonszemesi Kistücsök sok embernek ismerős lehet már, korábban a Szakácsvilágbajnokságot is megjárták már, és hasonló színvonalat képvisel a páratlan panorámával rendelkező Márga bisztró is Csopakon.

A korábban Szent Donát Étteremként működő létesítmény az idei évben kisebb átalakuláson ment keresztül, célul tűzték ki a klasszikus ételek újragondolt formában való megvalósítását abszolút modern, 21. századi eszközök segítségével és természetesen 100%-ban helyi alapanyagok felhasználásával. A Gundel Művészeti Díj azt mutatja, hogy jó úton haladnak. De aki mindezt nem hiszi, járjon utána!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr208135162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása