Minden, ami Balaton – 3 „Balaton formájú” tipp

2015. október 01. 11:53 - balaton | peti

balaton_medence.jpg 

A Balatonnál a Balaton mindenhol ott van, mondhatjuk úgy is, hogy a mindenhol fellelhető legszebb természeti adottság. Ha becsukod a szemed, legyél balatoni vagy sem, felsejlik előtted a tó jellegzetes, dél-nyugat – észak-keleti tájolású, oldalról nézve fogó nélküli palacsintasütő serpenyő formája (Tihanynál a szélén éppen lecsöppenni készül egy csepp folyékony tészta :-)).

Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy gépen szállj fölé, és - a nagy költő után szabadon - térkép legyen a táj, akkor sem kell kinyitnod az atlaszt, hogy találkozzál a Balaton sziluettjével. Három helyet is bemutatunk Neked, ahol a Balaton és annak formája adta az ihletet egy földi alkotáshoz és az élmény attól lesz teljes, hogy azt Balaton-formába öntötték.

Habár most nincs szezonja, Keszthelyen, a Városi strandon nem csak a Balatonban magában lehet hűsölni, de kicsit és nagyot egyaránt vár a Balaton alakú élménymedence. Itt megvalósulhat az, ami a valóságban kicsit nehezen elképzelhető, hídon kelhetsz át Tihanyból Szántódra.

Forrás: http://www.keszthely.hu/turistaknak/strandok

Balatonbogláron a legkisebbeket „küzdőtere” a Magyar Tenger Mesekert. A különleges játszótér közepén egy Balaton alakú homokozó van, az egyes városokat pedig egy-egy kisszék jelöli. Lehet társasjátékozni a tó közepén található óriás földgömb segítségével, de le, vagy jobban mondva be lehet egy kicsit ülni Balatonlellére, Siófokra vagy éppen Balatonfüredre is.

Forrás: http://velvet.hu/blogok/balaton/2014/08/01/gyerekszkander_sobri_joskaval_balatonboglaron/

Végül, de nem utolsó sorban következzen egy csöpp észak-balatoni falucska, Mencshely, ahol a nyáron adtak át egy nagyszerű és igényes látogatóhelyet – felújított kilátóval, kerékpárúttal, tanösvénnyel. A Balatont formázó természetes terepasztalon bazaltból készült természetes kőoszlopocsák jelzik a Balaton körüli hegyeket – mondjuk így nem nagy kunszt bejárni a Balaton-felvidéki Kéktúra útvonalat, vagy meghódítani Kab-hegyet…

Forrás: http://www.balatontipp.hu/index.php?p=latnivalok&id=1309

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr37875680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása