Oldtimerek a Balatonnál!

2015. szeptember 25. 10:56 - balaton | peti

1956_citroen_traction.jpg
Szeptember 26-án több mintegy 90 veteránautó és különleges youngtimer indul Székesfehérvárról Balatonlelle felé, hogy idén talán utoljára „lubickoljanak” a nyárvégi napfényben. Chrono Classic túraverseny az Oldtimer Szuperkupa, Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozatának utolsó előtti futama, ahol a gyönyörűen restaurált és műszakilag kiváló állapotban lévő autók nem csak kiállításszerűen láthatók, hanem működés közben hallhatóak, „érezhetőek”.

Immár negyedik alkalommal találkoznak Székesfehérváron a Chrono Classic futam résztvevői. Az ország minden szegletéből, sőt, még külföldről is érkeznek makulátlan állapotban lévő oldtimerek a helyszínre. A látványos rajtceremónia az Országalma mellől indul, ezt követően indulnak a 280 km hosszú, kijelölt útvonalon, ahol néhány ügyességi feladat vár a résztvevőkre a navigálás mellett.
 
A túra keretein belül zajló verseny nem a gyorsaságról szól, a résztvevőknek mindenütt előírt időpontokat, átlagidőket és - sebességeket kell a KRESZ szerint betartaniuk. Az autóban ülő páros - vezető és navigátor – tökéletes összhangban kell együttműködjenek egymással, az autóval, és mechanikus stopperórájukkal; az ügyességi szakaszokon az előírt szintidőt századmásodperc pontossággal kell teljesíteniük! 

A túrán sokféle márka képviselteti magát a különböző kategóriákban, ma is létező, de letűnt márkák is szerepelnek a rajtlistán 1938-tól 1992-ig: Alfa Romeo, Austin Healey, Mini, BMW, Chevrolet, Citroën, Fiat, Ford, Jaguar, Lancia, Mercedes-Benz, MG, NSU, Opel, Peugeot, Porsche, SAAB, Skoda, Triumph, VAZ, Vespa, Volkswagen, Volvo is lesz az indulók között. A Chrono Classic mezőnye több helyszínen is feltűnik, többek között Balatonakarattyán, Siófokon, Balatonlellén és Kéthelyen, a részletes lista időpontokkal, valamint további információk itt találhatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr657820462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása