TOP 5 múltbéli kaland – idén ősszel a Balatonnál

2015. szeptember 15. 09:50 - balaton | peti

 dinopark09.jpgA Balaton régióban ősszel is kitűnően szórakozhatsz, arról nem is beszélve, hogy visszarepülhetsz az időben – nem, nem az idei nyárra (ahhoz egyébként nem is kell időgépbe szállni, hiszen ezen a héten visszatér egy kicsit a Balatoni Nyár), hanem régmúlt időkre, legendás helyekre, megidézett kalandokra gondolunk.
És nem is kell hozzá Marty Mcfly fluxuskondenzátora, elég csak a Balatonra utazni.

Ha egészen a dinoszauruszok koráig visszapörgeted az időgép számlálóját, irány Rezi, ahol mozgó, életnagyságú, hangot adó dinók között sétálhatsz, majd kedved szerint kötélpályán vagy mászófalon menekülhetsz a hatalmas őslények elől, levezetésnek pedig trambulinozhatsz, csónakázhatsz és még kincset is moshatsz az dinóparkban. Erről bővebben itt írtunk, további információk pedig itt találhatók a parkról.

Beláthatóbb időtávolságra repülhetsz Hévízen, ahol a kétezer éves római kultúra elevenedik meg. Gondoltad volna, hogy Hévízt már a rómaiak is kedvelték? A Korok és Borok tematikus sétaúton egyébként nem csak a római korban kalandozhatsz, hiszen a kereszténységig, a magyarság megjelenéséig tart a római kori kőépület és egy császárkori település maradványainak megtekintésével kezdődő tematikus barangolás. Részletek az alábbi honlapon.

alsodorgicse.jpgHa már a honfoglalásnál tartunk, az első évszázadokban közismert, hogy nagyon sok templom épült az országban, viszont csak kevés helyen maradtak fenn ezek az épületek. Dörgicsén viszont rögtön három Árpád-kori templomromot is megnézhetsz, ha pedig nem vagy rest egy szemet gyönyörködtető rövid kirándulásra, mindezt megfejelheted a közeli XIII. századbeli Szent-Balázs hegyi romtemplom meglátogatásával. Ezt mi magunk is megtettük korábban, melyről két élménybeszámoló is született, mely elolvasható itt és itt. További információk pedig a település honlapján találhatók.

Bármennyire is pörögnek az évek, évtizedek, megint csak érdemes kiszállni az időgépből – ezúttal a Balaton nyugati csücskében, Balatonszentgyörgyön, a Festeticsek egykori vadászvárában. A különleges alakú Csillagvárban több helyiségben berendezett panoptikumban ismerkedhetsz meg a középkori végvári élettel, felidézve azokat a dicső időket, amikor a török fenyegette nem csak a Somogyi területeket, de az egész országot. És ha Te is kedvet kapsz a várvédéshez, az íjászatban és a dobócsillag hajításban is kipróbálhatod magad. Részletek a honlapon.

Az időutazást fejezzük be a Reformkorban! Szeptember 18-20. között minden a reformkorról szól Balatonfüreden. Mága Zoltán ünnepi koncertje nyitja meg a reformkori fesztivált, ahol a felvonulás mellett számos érdekes programhoz lehet csatlakozni, megkóstolhatod, hogy hogyan főztek eleink 150 évvel ezelőtt, meghallgathatod a verbunkost és elbeszélgethetsz a magyar nemesi családok leszármazottaival is. Bővebb információk és részletes program itt található.

Tipp: Szeretnél részese lenni a 400 fős korzózásnak? Beöltöznél Te is? Kedvedre válogathatsz a romantikus ruhák közül, de kapd össze magad, mindjárt itt a hétvége!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr407789246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása