„Mondj igent" a Wellness Világnapjára

2015. június 12. 11:05 - balaton | peti

picauto.jpgSzinte az év minden napjára esik valamilyen fontos esemény. Talán kevesebben tudják, hogy június 13. a Wellness Világnapja, melynek célja, hogy ezen a napon a figyelem az egészséges életstílus felé forduljon. A WHO adatai szerint napjaink egyik legnagyobb egészségügyi problémája a depresszió, mely kapcsolatban van az alvászavarokkal, a stresszel és az elhízással is.

A hazai fürdőknek, wellness és spa létesítményeknek lehetősége van csatlakozni a világ 55 másik országában is támogatott kezdeményezéshez, ahol a legkülönbözőbb módokon, helyszíneken és formákban nyújtanak lehetőséget a proaktív wellness számára – írja a Magyar Fürdőszövetség a honlapján.

Mi magunk is sokat tehetünk egészségünkért, elég, ha csak az alábbi intelmeket – vagy legalább néhányat – az alábbiak közül betartunk:
- Sétálj egy órát!
- Igyál több vizet!
- Kerüld a műanyag flakonokat!
- Fogyassz organikus, helyi alapanyagokból készült ételeket!
- Tegyél jót valakivel!
- Vacsorázz együtt a családdal!
- Menj aludni este 10-kor!

Örömteli, hogy a kezdeményezéshez a Balaton régió is csatlakozott, mégpedig egy rendhagyó akció keretein belül. Balatonfüredről június 13-án egy speciális autóval azokat az embereket a szintén csatlakozó Sárvári Gyógy- és Wellness Fürdőbe, akik saját erejükből nem biztos, hogy meg tudnák tenni ezt az utat. A jármű különlegessége, hogy Picasso képei díszítik – így népszerűsítve a füredi reformkori városrészben található Vaszary Villában látogatható időszakos kiállítást.

 „A művészetterápiában és wellness-kultúrában sok párhuzam – véli Vancsura Miklós, a sárvári fürdő igazgatója. – Mind a kettő kiválóan oldja a stresszt, hatással, lehet a depresszió csökkentésére.” Szerinte az ilyen akciók jó hatással vannak a turizmus mérőszámaira is. Egy-egy jól megfogalmazott egészségügyi-wellness akcióval, vagy egy minőségi kulturális eseménnyel, külföldről is lehet vendégeket csalni Magyarországra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr457536508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása