Helyzetjelentés: strandidő van!

2015. június 09. 14:43 - balaton | peti

strand.jpg

Az utóbbi pár napban, ha híreket hallgattatok, bizonyára felfigyeltetek rá – ahogy jómagam is – hogy a Balaton hőmérsékletét 22-23 fokosnak mondták mindenhol. Ezt kissé szkeptikusan fogadtam, mert élénken élt bennem, hogy május utolsó hetében még volt, hogy elkélt a széldzseki. Ugyanakkor a hirtelen beköszöntött jó idő, a forró napsugarak vitathatatlanul kellemes simogatása arra ösztönzött, hogy magam járjak utána, milyen is a Balaton vize így június elején.

Nem igazán emlékszem, fürödtem-e valaha ennyire a nyár elején. Ennek több oka is van, a lényeg, hogy tapasztalattal nem nagyon rendelkeztem erről az időszakról. Eddig. Ugyanis szombaton Csopak felé vettük az irányt kis családommal. És nagyon nem bántuk meg! Az idő gyönyörű volt, a strand semennyire sem zsúfolt, a víz pedig FANTASZTIKUS. Hidegebbre számítottam, és amikor először beleereszkedtem, tényleg annak is tűnt. De benne lenni, illetve másodszorra, harmadszorra visszamenni már egyáltalán nem jelentett nehézséget.

Sőt! A hétvégi pozitív tapasztalatok hatására tegnap délután, munka után is leszaladtam még egy egyet mártózni. Képzeljétek el, 2 nap alatt vagy 2 fokot emelkedett a víz hőfoka! Ha szombaton tényleg 22 fokos volt (ami reális), akkor hétfőn már 24, ami ellen már igazán nem hozható fel az a vád, hogy „hideg”. Szóval biztatok mindenkit, akit a Balaton környékén jár, merüljön egyet a kellemes hullámok között, utána pedig száríttassa meg magát a napsugarakkal miközben a festői tájban gyönyörködtök. A déli parton számos szabadstrand található, de az északin is akad (pl. Örvényes), illetve az esti órákban a nap közben fizetős strandok is ingyenesen látogathatók.

Szólj hozzá!
Címkék: csopak strand

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr207529224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása