Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa

2015. április 20. 15:52 - balaton | peti

bojl.jpg

Tavaly már megemlékeztünk itt a blogon is a környezettudatos horgászat legismertebb ágazatáról, a bójlizásról, így örömteli hír, hogy ebben a témakörben tartanak gigantikus méretű megmérettetést a Balatonnál. A rendezvény elnevezése Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC - International Balaton Carp Cup) és a világ minden tájáról érkeznek horgászok e jeles alkalomból, jó lehetőséget adva a tónak, hogy még nagyobb nemzetközi ismertségre tegyen szert.

Az esemény helyszíne Gyenesdiástól egészen Balatonakarattyáig húzódik, időtartama pedig 5 nap: április 20-tól, egészen 25-ig van lehetőség kifogni a nagy halat. És erre minden esély meg is van, hiszen Közép-Európa legnagyobb tava elképzelhetetlen rejtélyeket is tartogathat a versenyzők és látogatók számára egyaránt.

Első ízben találkozhatnak ekkora volumenű megmérettetéssel a horgászsport szerelmesei, mivel a balatoni jogszabályok 2015 januárjáig nem tették ezt lehetővé. Azonban az új Balatoni Horgászrend, meghozta gyümölcsét: 14 ország versenyzői mérhetik össze tudásukat, a versenyen a csapatok pedig a partról csónakjaikkal akár 350 méteres távolságba is elhelyezhetik csalijaikat és onnan várhatják a kapást!

S hogy az se maradjon le egy ilyen nagy horderejű eseményről, aki nem tud a Balatonhoz utazni, az követheti azt a televízió képernyőjén keresztül, elég csak a horgász-vadász csatornára kapcsolnia. További információk a rendezvényről itt találhatók. 

Szólj hozzá!
Címkék: horgászat

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr557383742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása