A Föld órája a Balatonnál

2015. március 25. 10:50 - balaton | peti

Csejk Anna  Balatoni fények.jpg

A héten lesz március utolsó szombatja, mely napon immáron 8 éve minden évben megrendezik a Föld óráját. Ez egy önkéntes kezdeményezés, melynek lényege, hogy 60 perc erejéig mindenféle elektromos eszközt áramtalanítunk: otthon a konyhai felszereléseket, tv-t, rádiót, számítógépet, a településeken pedig lekapcsolják a díszkivilágítást, mindezt azért, hogy eszünkbe jusson a takarékos energiafelhasználás és a környezettudatos életmód. Az esemény pontos időpontja: 2015. 03. 28. 20:30 - 21:30.

A hivatalos honlapon bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez, több balatoni település már meg is tette ezt (Siófok, Alsóörs, Tapolca), de regisztráció nélkül is pont ugyanannyira hasznos az akcióban való részvétel. Sőt, nem is létfontosságú, hogy pont ezen a napon szenteljünk kiemelt figyelmet az energiatakarékosságnak, az év bármely időszakában megtehetjük ezt. A lényeg, hogy lehetőségeinkhez mérten figyeljünk oda környezetünk megóvására. Nem kellenek ehhez nagy dolgok, ha mindenki csak egy picit járul hozzá, máris sokat tettünk szeretett bolygónkért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr697302890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása